Η Daimler είναι ο επόμενος κατασκευαστής που εμπλέκεται σε σκάνδαλο diesel

Οι Γερμανοί απαιτούν τη συμμόρφωσή της
29 Μαΐου 2018 06:29
Η Daimler είναι ο επόμενος κατασκευαστής που εμπλέκεται σε σκάνδαλο diesel

Η Volkswagen δεν ήταν η μόνη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ενεπλάκη στο σκάνδαλο περί εκπομπών diesel και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την έρευνά της. Τώρα, οι γερμανικές αρχές διέταξαν την Daimler να ανακαλέσει τα Mercedes-Benz Vito αφού σύμφωνα με αυτούς “κλέβουν” στις δοκιμές περιορίζοντας τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Μετά από συνάντηση με τους ειδικούς, στη Daimler δόθηκε μέχρι τις 15 Ιουνίου για να συμμορφωθεί.

Τα προβλήματα της Daimler δε σταματούν εκεί, αφού οι ερευνητές πέρα από τα 40.000 Vito, ερευνούν και 80.000 Mercedes C-Class. Και ενώ δεν είναι ακόμα σίγουρο αν τα C-Class θα αποτελέσουν και αυτά θέμα ανάκλησης, οι αρχές εμφανίζονται προβληματισμένες με τη συνολική προσέγγιση της Daimler στο θέμα των εκπομπών. Υπάρχουν μάλιστα κατηγορίες πως η Daimler συνωμοτεί με BMW και VW στη δημιουργία hardware για τις εκπομπές των diesel οχημάτων.

Από τη μεριά της η Daimler αρνείται πως το software που χρησιμοποιεί για τις εκπομπές του Vito είναι παράνομο και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε έφεση. Ότι κι αν συμβεί όμως, το σίγουρο είναι πως το diesel σκάνδαλο δεν έχει κλείσει και πως η Ευρώπη αρχίζει να απορρίπτει τα diesel οχήματα, αφού τα νούμερα δείχνουν πτώση στις πωλήσεις τους και ταυτόχρονη άνοδο υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ μερικοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν σταματήσει εντελώς την παραγωγή επιβατικών diesel οχημάτων.