Η κάμερα του HTC U12+ έρχεται δεύτερη στην κατάταξη του DxOMark

Μία θέση πίσω από το Huawei P20 Pro
24 Μαΐου 2018 09:40
Η κάμερα του HTC U12+ έρχεται δεύτερη στην κατάταξη του DxOMark

Το HTC U12 Plus που παρουσιάστηκε πριν δυο μέρες και επίσημα, φαίνεται πως κρύβει έναν άσσο στο μανίκι και αυτός δεν είναι άλλος από την κάμερά του. Στη συνολική βαθμολογία του DxOMark, το HTC U12 Plus κατακτά τη δεύτερη θέση στα smartphones με σκορ 103. Τα επί μέρους της φωτογραφίας και του video είναι 106 και 95 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το DxOMark η διπλή κάμερα του HTC U12 Plus έρχεται σημαντικά βελτιωμένη από τους προκατόχους του, με εξαιρετική απόδοση χρωμάτων και ικανότητες autofocus. Βαθμούς έδωσε και η δυνατότητα 2x οπτικού zoom, ενώ αξιόπιστο κρίθηκε και το bokeh εφέ.

Σε καλές συνθήκες φωτισμού το HTC U12 Plus αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα με καθαρή εικόνα, ουδέτερο white balance, μεγάλη παλέτα χρωμάτων τα οποία είναι έντονα αλλά όχι υπερκορεσμένα. Η HDR δυνατότητα ενεργοποιείται αυτόματα όταν εντοπίζονται πιο σκοτεινές περιοχές.

Σε σχέση με το πρώτο στην κατάταξη Huawei P20 Pro, το HTC U12  Plus έχει πιο περιορισμένο dynamic range, ενώ ο θόρυβος είναι πιο εμφανής σε περιβάλλοντα με χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Στον τομέα του video, το DxOMark επαινεί το stabilization και το autofocus της συσκευής, ενώ και στην ποιότητα των λήψεων ισχύουν οι ίδιες αρετές που βρίσκει κανείς και στη φωτογραφία του.