Τι άποψη έχει ο κόσμος για τα αυτόνομα οχήματα μετά από όλα αυτά τα ατυχήματα;

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας
24 Μαΐου 2018 04:45
Τι άποψη έχει ο κόσμος για τα αυτόνομα οχήματα μετά από όλα αυτά τα ατυχήματα;

Τα αυτόνομα οχήματα έχουν την προοπτική να φέρουν την επανάσταση στον τομέα της μεταφοράς, αλλά όπως κάθε νέα τεχνολογία αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, έτσι και η συγκεκριμένη δέχεται έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα. Όλα αυτά δε γίνονται άδικα βέβαια καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξε ένα μικρό κύμα ατυχημάτων στα οποία συμμετείχαν αυτόνομα οχήματα. Μάλιστα ένα ποσοστό ήταν θανάσιμα, ξεσηκώνοντας έτσι μια θύελλα αντιδράσεων από έντρομους πολίτες που ζητούσαν περισσότερα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους.

Σε μια νέα έρευνα που διεξήγαγε το American Automobile Association (AAA) πήραμε μια γεύση από την άποψη που αρχίζει να σχηματίζει ο κόσμος για τα αυτόνομα οχήματα. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να κατανοήσει καλύτερα τη στάση του κόσμου απέναντι στο γεγονός ότι θα μοιράζεται τους δρόμους με αυτόνομα οχήματα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο περίεργα αν αναλογιστεί κανείς ότι η εν λόγω τεχνολογία πρόκειται να αλλάξει τελείως τον τομέα της μεταφοράς.

Το 73% των Αμερικανών οδηγών δηλώνει ότι φοβάται να κυκλοφορήσει με ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, ποσοστό αυξημένο 10% σε σχέση με τα τέλη του 2017. Επίσης το 63% λέει πως θα φοβόταν να μοιραστεί τον δρόμο με ένα αυτόνομο όχημα εάν ήταν πεζοί. Η ηλικιακή ομάδα που παρουσίασε την μεγαλύτερη αποστροφή από τα αυτόνομα οχήματα σε σχέση με προηγούμενες έρευνες ήταν οι Millenials.

Αν και τα αποτελέσματα δείχνουν αποθαρρυντικά, αυτό σίγουρα δε θα σταματήσει τις εταιρίες να αναπτύσσουν αυτά τα συστήματα. Άλλωστε αν το παρελθόν έχει να μας διδάξει κάτι είναι ότι κάθε τεχνολογία στην αρχή μοιάζει επικίνδυνη. Τα αποτελέσματα της έρευνας πιο αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε εδώ.