Ξεκινάει η παραγωγή των Α12 επεξεργαστών της Apple για πρώτη φορά στα 7nm

H TSMC ανέλαβε την κατασκευή τους
24 Μαΐου 2018 04:15
Ξεκινάει η παραγωγή των Α12 επεξεργαστών της Apple για πρώτη φορά στα 7nm

Ο προμηθευτής της Apple, TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των chipsets που θα χρησιμοποιηθούν στα φετινά iPhone σύμφωνα με πηγές. Το όνομα τους θα είναι Α12 και θα είναι τα πρώτα chips των 7nm που θα χρησιμοποιηθούν σε εμπορική συσκευή, ένα standard που η βιομηχανία προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια.

Η τεχνολογία των 7nm αφορά την πυκνότητα των τρανζίστορ σε ένα chip, αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των κατασκευαστών. Η αυξημένη πυκνότητα θα επιτρέψει στα μελλοντικά chips να είναι μικρότερα, γρηγορότερα και πιο αποδοτικά στην κατανάλωση ενέργειας. Τα σημερινά τηλέφωνα που έχουν για επεξεργαστές Α11 Bionic chips της Apple και τον Snapdragon 845 της Qualcomm χρησιμοποιούν την τεχνολογία των 10nm. Επομένως αυτή η μείωση στο μέγεθος εκτός από βελτιώσεις στην απόδοση των επεξεργαστών αναμένεται να μειώσει και τα κόστη παραγωγής σε βάθος χρόνου.

H Samsung μη θέλοντας να μείνει πίσω στις εξελίξεις ανακοίνωσε πως και αυτή θα αρχίσει να παράγει μαζικά και σε μεγάλη κλίμακα τα chips των 7nm από την επόμενη χρονιά.

Tags: