Επιστήμονες "μεγαλώνουν" ένα αυτί στο χέρι ανθρώπου 

Η ενδοσωματική αναγέννηση οργανικών μελών είναι πραγματικότητα

Επιστήμονες

Αρκετοί οργανισμοί της φύσης έχουν τη δυνατότητα να αναδημιουργούν εκ του μηδενός ολόκληρα μέλη του σώματός τους, έτσι σε περιπτώσεις ατυχημάτων, δεν έχουν παρά να αφήσουν τη μητέρα φύση να κάνει τη δουλειά της. Ο ανθρώπινος οργανισμός δε διαφέρει και πολύ, αφού η ενδοσωματική αναγέννηση αποτελεί μια από τις δυνατότητές του, περιορισμένη παραταύτα υπό τα πλαίσια της επούλωσης πληγών. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις, όλα είναι δυνατά υπό τη σωστή ιατρική καθοδήγηση.

Λόγος για την υπόθεση της στρατιωτικού, Shamika Burrage που έχασε το αυτί της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα περί τα μέσα του 2016. Η ίδια επέλεξε να λάβει μέρος σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα όπου θα της επέτρεπε να "μεγαλώσει" ένα κανονικό αυτί, αντί να χρησιμοποιήσει κάποιο προσθετικό.

Δεν αισθανόμουν άνετα με το πως ήμουν, έτσι με παρέπεμψαν σε κάποιου είδους πλαστικής χειρουργικής. (Αρχικά) δεν ήθελα να την κάνω (την αναδημιουργία), αλλά ύστερα από αρκετή σκέψη κατέληξα πως επρόκειτο για κάτι καλό. Θα επέλεγα τη λύση του προσθετικού μόνο για να αποφύγω τις επιπρόσθετες ουλές στο σώμα μου.

Η διαδικασία είχε ως εξής, ο χειρούργος αφαίρεσε πρώτα ένα χόνδρο ιστού από τα πλευρά με σκοπό το σχηματισμό ενός νέου αυτιού και έπειτα μεταμόσχευσε αυτό εντός ενός σημείου του αγκώνα της, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέα αγγεία αίματος και να αναπτυχθεί η αίσθηση της "αφής". Δεν πρόκειται για κάτι που γίνεται πρώτη φορά στον κόσμο της ιατρικής, είναι όμως η πρώτη απόπειρα γιατρών του Αμερικάνικου Στρατού.

Ο αντισυνταγματάρχης και επικεφαλής πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων και ανακατασκευών, Owen Johnson III δήλωσε: "Ο στόχος είναι μέχρι να ξεμπερδέψει με όλο αυτό, (το αυτί) να δείχνει καλά, να έχει αίσθηση, και σε πέντε χρόνια αν κάποιος δεν τη γνωρίζει να μην μπορεί να το αντιληφθεί."

3 σχολιο(α)