LED που βελτιώνει τη φωτοσύνθεση

H Samsung θέλει να βάλουμε λεντάκια και στις γλάστρες μας
10 Μαΐου 2018 04:15
LED που βελτιώνει τη φωτοσύνθεση

Όσοι είστε λάτρεις των LED και εκτός από τον υπολογιστή και το γραφείο σας δεν ξέρετε που αλλού να βάλετε LED, η Samsung ήρθε να σας δώσει μια ιδέα και ταυτόχρονα να σας παρέχει και το προϊόν.

Ο κορεατικός γίγαντας Samsung Electronics κατασκεύασε ένα κόκκινο LED φωτάκι το οποίο μπορεί να κάνει τα φυτά να μεγαλώσουν γρηγορότερα. Ο τρόπος που το LH351B Red τα καταφέρνει είναι εκπέμποντας κόκκινο φωτισμό με μήκος κύματος τα 660 (nm), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.

Το LG351B Red θα καταναλώνει μόλις 1 watt ενέργειας, θα έχει υψηλή αποδοτικότητα ισχύος και θα διαχέει την θερμότητα με τέτοιο τρόπο που θα βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων. Επίσης θα υπάρχουν άλλα δύο πακέτα LED τα LM301B και LM56C με κατανάλωση μικρότερη από 1 watt και εξοπλισμένα με Photosynthetic Photo Flux (PPF).

Βέβαια η Samsung δεν έχει κατά νου την οικιακή χρήση για αυτά τα LED, αλλά τα προορίζει για μεγάλα φυτώρια και επαγγελματίες. Εκεί θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των φυτών και την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.