Α1 | Mini-ITX PC Case με ασύρματη φόρτιση

Η In Win μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά
09 Μαΐου 2018 04:18
Α1 | Mini-ITX PC Case με ασύρματη φόρτιση

Η In Win ειδικεύεται στο χώρο των PC cases, με τα προϊόντα της να αποτελούν μερικά από τα πιο ευφάνταστα της αγοράς. Αν και η σειρά Signature αποτελεί το σήμα κατατεθέν της, ένας ακόμη ορμαθός από mid-range και high-range κουτιά, καθώς επίσης τροφοδοτικά και ανεμιστήρες συγκαταλέγονται στην εκτενή γκάμα του καταλόγου της. Κατά τη διεξαγωγή λοιπόν της περασμένης Computex, η εταιρία παρουσίασε το concept ενός Mini-ITX κουτιού - γνωστό ως Gaming Cube A1 - με το άνωθεν πάνελ του να ξεχωρίζει ελέω του υλικού κατασκευής του: το ξύλο. Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από έξι μήνες, ούτως ώστε σήμερα η εν λόγω κατασκευή να αποκτήσει εμπορική μορφή και να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων.

Υπό την ονομασία A1 και χωρίς το ξύλινο μέρος του, το νέο κουτί υπολογιστών της In Win φέρει μερικές αρκετά καλοδεχούμενες αλλαγές. Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για ένα chassis που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των Mini-ITX μεγέθους μητρικών καρτών, πράγμα που συνεπάγεται με εξαιρετικά μικρό μέγεθος, αλλά και την παράλληλη διατήρηση ενός καλού airflow. Ως γνωστόν, οι ITX enthusiasts έχουν την τάση να "μοστράρουν" τα build τους, τοποθετώντας τα σε κοινή θέα πάνω στο γραφείο τους. Ελέω αυτού, η εταιρία εστίασε την προσοχή της αρκετά στην εμφάνιση, κατασκευάζοντας το κουτί εξ' ολοκλήρου από αλουμίνιο, με ένα ελάχιστα χρωματισμένο γυάλινο πάνελ να κοσμεί τη δεξιά του όψη. Η χρήση του πλαστικού περιορίζεται στη βάση του, η διάφανη φύση της οποίας βοηθά στη βέλτιστη διάχυση του φωτός που παράγουν οι ενσωματωμένες RGB stripes.

Το δύσκολο της υπόθεσης φαίνεται να αποτελεί παρελθόν, αφού η In Win αποφάσισε να ενσωματώσει στο κουτί ένα τροφοδοτικών των 600W (Bronze-Certified), με τα καλώδια του να έχουν δεχτεί μια ικανοποιητική διαχείριση. Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το μέγιστο μέγεθος κάρτας γραφικών που υποστηρίζει αγγίζει τα 300mm, ενώ της ψύκτρας του επεξεργαστή δεν ξεπερνά τα 160mm. Επιπρόσθετα, η χρήση υδρόψυξης μπορεί να αποτελέσει πραγματικότητα μόνο υπό την προϋπόθεση πως ο radiator θα είναι μονού τύπου, μέχρι 120mm και θα τοποθετηθεί στο οπίσθιο τμήμα του κουτιού.

Τέλος, αυτό που ξεχωρίζει το A1 από τον ανταγωνισμό δεν είναι άλλο παρά η αλλαγή του ξύλινου άνω πάνελ με ένα γυάλινο, αφού έτσι επιτράπηκε η ενσωμάτωση μιας βάσης ασύρματης φόρτισης. Ναι, καλά διαβάσατε. Όλο το πάνω τμήμα του κουτιού λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας Qi ως σταθμός ασύρματης φόρτισης υποστηριζόμενων συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια, ακόμη και ποντίκια.

Η διαθεσιμότητα του A1 της In Win αναμένεται να ξεκινήσει περί τα μέσα του μήνα που διανύουμε, με την τιμή πώλησης του να παραμένει άγνωστη. Περισσότερα στον πίνακα και το βίντεο που ακολουθούν:

Μοντέλο

A1

Χρώμα

Black, White

Είδος

Mini ITX Tower

Υλικό

SECC, Tempered Glass

Υποστηριζόμενο Μέγεθος Μητρικών Καρτών

Mini-ITX

Θέσεις Προέκτασης

2x PCI-E

Υποστηριζόμενο Μέγεθος Κάρτας Γραφικών

300mm

Υποστηριζόμενο Μέγεθος Ψύχρας Επεξεργαστή

160mm

Διασυνδέσεις Πρόσοψης

2x USB 3.0

HD Audio Headphones / Microphone

Εσωτερικός Χώρος Οδηγών

2x 2.5”

Θέσεις Αερόψυξης

1x 120mm (Πλάϊ)

1x 120mm (Πίσω)

2x 120mm (Κάτω)

Τροφοδοτικό

600W (Συμπεριλαμβάνεται)

Διαστάσεις Προϊόντος

273 x 216 x 355.5mm

Διαστάσεις Συσκευασίας

244 x 295 x 414mm

Καθαρό Βάρος

6kg

Ολικό Βάρος

6.9kg