Νέα καθυστέρηση για τους Canon Lake των 10nm της Intel

Πλέον αναμένονται το 2019
30 Απριλίου 2018 07:14
Νέα καθυστέρηση για τους Canon Lake των 10nm της Intel

Η Intel φαίνεται πως θα καθυστερήσει περαιτέρω την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς 10nm επεξεργαστών Cannon Lake, με την ημερομηνία να μεταφέρεται από τα τέλη του 2018 στο 2019.

Η Intel πέρυσι θόλωσε τη γραμμή διαχωρισμού γενεών με την όγδοης γενιάς Core chips, αφού αποτελούνταν από μία μίξη διαφορετικών αρχιτεκτονικών. Περιείχε μία ανανεωμένη έκδοση της έβδομης γενιάς στα 14nm+ (Kabe Lake R), ενώ νωρίτερα μέσα στο μήνα είδαμε chips 14nm++ (Coffee Lake). Η υπόσχεση για 10nm Canon Lake υπάρχει από το 2016, ωστόσο ο Νόμος του Moore αποδεικνύεται δύσκολος να τηρηθεί, με την Intel να μην μπορεί να διπλασιάζει κάθε δύο χρόνια τις επιδόσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε Kaby Lake R και Coffee Lake εκδόσεις ή αναβαθμισμένα Ryzen 2 chips στο στρατόπεδο της AMD. Οι εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες και όχι να κάνουν τη μετάβαση σε μικρότερο μέγεθος.

Παρόλα τα δυσάρεστα νέα όμως και το σκάνδαλο με τα Meltdown και Spectre, η Intel ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ ύψους $16.07 δισεκατομμυρίων, τα οποία προήλθαν κυρίως από τους PC επεξεργαστές και τις επιχειρήσεις data center.