Η Amazon αναπτύσσει έναν οικιακό βοηθό ρομπότ;

Νέες αναφορές αποκαλύπτουν
25 Απριλίου 2018 05:00
Η Amazon αναπτύσσει έναν οικιακό βοηθό ρομπότ;

Η Amazon τα πάει περίφημα στον τομέα των έξυπνων συσκευών, αφού οι ρυθμοί πώλησης των Alexa-powered ηχείων της δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης. Σύμφωνα λοιπόν με νέα αναφορά η εταιρία φαίνεται να εκμεταλλεύεται αυτό της το κέρδος, επενδύοντας σε διάφορα σχετικά projects. Ένα εκ των οποίων τη θέλει να κατασκευάζει έναν οικιακό, βοηθό ρομπότ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το εν λόγω εγχείρημα - υπό την κωδική ονομασία Vesta - υλοποιείται από τη Lab126, την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης υλικού που κρύβεται πίσω από το Fire Phone, τη σειρά Kindle και το Amazon Echo. Η παντελής έλλειψη επιπρόσθετων στοιχείων μας αφήνει δίχως κάποια αναπαράσταση ακριβείας τις μορφολογίας και των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου ρομπότ βοηθού, καθιστά ξεκάθαρο παραταύτα πως πρόκειται για μια κινητή Alexa. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή με τη δυνατότητα να μας ακολουθά σε μέρη του σπιτιού όπου η πρόσβαση στη ψηφιακή βοηθό της εταιρίας είναι περιορισμένη ή και ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με το αρχικό κείμενο, το project Vesta θα κάνει την εμφάνιση του πρώτα στα σπίτια των υπαλλήλων της ίδιας μέχρι και το τέλος του έτους (ως δοκιμαστικό στάδιο), ενώ δεν αναμένεται να βρεθεί στην αγορά πριν από τα μέσα του 2019.

* Το robot της φωτογραφίας ουδεμία σχέση έχει με το φημολογούμενο της Amazon, κινείται όμως ενδεχομένως στην ίδια κατηγορία προϊόντων.