Το Netflix ψάχνει $1.5 δισεκατομμύρια

Θέλει να επενδύσει σε περισσότερο περιεχόμενο
25 Απριλίου 2018 04:45
Το Netflix ψάχνει $1.5 δισεκατομμύρια

Το Netflix ανακοίνωσε πως προσπαθεί να μαζέψει $1.5 δισεκατομμύρια για να τα επενδύσει σε περισσότερο original content. Η πλειοψηφία των χρημάτων αναμένεται να πάνε κατευθείαν στην παραγωγή νέων σειρών, μιας και το αποκλειστικό περιεχόμενο του Netflix είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της πλατφόρμας.

Αυτή η τακτική δεν είναι κάτι καινούργιο για το Netflix, μιας και το έχει ξανακάνει στο παρελθόν για να χρηματοδοτήσει το αποκλειστικό του περιεχόμενο. Την περσινή χρονιά το Netflix αναζήτησε αρκετές φορές ποσά που ξεπερνούσαν το δισεκατομμύριο και πάντοτε κατάφερνε να έχει κέρδη από τις παραγωγές του. Μόνο το 2017 επένδυσε πάνω από $8 δισεκατομμύρια σε δικές του παραγωγές αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί φέτος και να φτάσει τα δέκα δισεκατομμύρια.

Το Netflix πλέον έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που τα έσοδά του εκτός Αμερικής τείνουν να φτάσουν τα έσοδα του εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και εάν διατηρήσει αυτούς τους ρυθμούς, η πλειοψηφία των εσόδων του θα έρχεται από τον υπόλοιπο κόσμο. Συνολικά το Netflix είδε να μπαίνουν στα ταμεία του $11 δισεκατομμύρια για το 2017 και με το νέο του περιεχόμενο για την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το νούμερο.