Τέλος για το Twitch στη Ρωσία;

Αδύνατη η πρόσβαση στην streaming υπηρεσία
20 Απριλίου 2018 14:09
Τέλος για το Twitch στη Ρωσία;

Η πρόσβαση στην πασίγνωστη διαδικτυακή πλατφόρμα live streaming, Twitch, φαίνεται πως είναι αδύνατη πλέον για τους κατοίκους της Ρωσίας, αφού σε εθνικό επίπεδο έχει αρχίσει το ‘μπλοκάρισμα’ των IPs που ανήκουν στην Amazon και την Google. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχουν αναφορές τόσο από streamers όσο και από θεατές πως το Twitch δεν λειτουργεί στην Ρωσία. Άλλες φορές υπάρχουν προβλήματα με τα βίντεο και τις ζωντανές ροές και άλλες φορές μόνο με το chat. Τα σκαμπανεβάσματα αυτά έχουν εξαγριώσει πολλούς παίκτες και θεατές στη Ρωσία.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Telegram, η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αρνήθηκε να επιτρέψει στις ρωσικές αρχές ασφαλείας να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα και τα μηνύματα των χρηστών. Το Telegram κάνει χρήση των cloud υποδομών της Google και της Amazon, οπότε, ο Ρώσος ρυθμιστής επικοινωνιών αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό IP διευθύνσεων που ανήκουν σε αυτές τις δύο εταιρίες. Αυτό επηρέασε πολλές ιστοσελίδες που αξιοποιούν τα προϊόντα των δύο αυτών εταιριών και το Twitch ήταν μια από αυτές.

Οι ρωσικές αρχές δεν είχαν σκοπό να μπλοκάρουν το Twitch, αλλά όντας υπηρεσία που ανήκει στο Amazon και κάνει χρήση των servers του ήταν μια από τις παράπλευρες απώλειες.