CEO OnePlus: Μάθετε να αγαπάτε το notch

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του στο OnePlus 6
29 Μαρτίου 2018 07:01
CEO OnePlus: Μάθετε να αγαπάτε το notch

Τελευταία υπάρχει η τάση στα Android τηλέφωνα να μιμούνται ένα χαρακτηριστικό που είχε κατακριθεί στην Apple, το περίφημο “notch”, την εγκοπή δηλαδή της κάμερας και των αισθητήρων η οποία φαίνεται πως “μπαίνει” μέσα στην οθόνη. Το χαρακτηριστικό αυτό εισήχθη για πρώτη φορά από το Essential Phone, ενώ έγινε πιο γνωστό από το iPhone X.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν η ύπαρξη του notch και στο OnePlus 6, ενώ ο ίδιος ο CEO της OnePlus, Carl Pei, καλεί τους χρήστες “να μάθουν να αγαπούν το notch”.

Η πρώτη επίσημη εικόνα της συσκευής είναι αυτή που βλέπετε παραπάνω, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η ύπαρξη του notch. Η OnePlus επέλεξε αυτή την πορεία για να μεγιστοποιήσει την έκταση της οθόνης.

Αυτό που κάνουμε ουσιαστικά είναι να μετακινούμε ολόκληρη την μπάρα των ειδοποιήσεων προς τα πάνω, δίνοντας στους χρήστες περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη τους. - Carl Pei

Οι ακριβείς διαστάσεις του notch στο OnePlus 6 θα είναι 19.616mm x 7.687mm, μεγαλύτερο από αυτό του Essential Phone αλλά μικρότερο από αυτό του iPhone X. Η OnePlus τόνισε πως έβαλε τους υπαλλήλους της να ελέγξουν προσωπικά τις 1.000 κορυφαίες εφαρμογές στο Google Play Store για να διαπιστώσουν ποιες από αυτές θα χρειάζονται κάποια μορφή συμβατότητας με το notch. Τέλος, το ρολόι μετακινείται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.