DxOMark: Η κάμερα του Huawei P20 Pro σπάει τα ρεκόρ

Η υψηλότερη βαθμολογία που έχει επιτευχθεί
27 Μαρτίου 2018 15:02
DxOMark: Η κάμερα του Huawei P20 Pro σπάει τα ρεκόρ

Η Huawei αποκάλυψε τις νέες της ναυαρχίδες, P20 και P20 Pro και το πιο αναμενόμενο ίσως χαρακτηριστικό τους είναι η κάμερα του P20 Pro. Φαίνεται λοιπόν πως η Huawei το πήγε ένα βήμα παραπέρα στον τομέα της κάμερας, αφού σύμφωνα με το DxOMark, το P20 Pro βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες κάμερες τηλεφώνων, σημειώνοντας 109 βαθμούς, ενώ η κυριαρχία της Huawei φαίνεται από το γεγονός πως και στη δεύτερη θέση φιγουράρει το “απλό” P20 με 102 βαθμούς, αφήνοντας την πεντάδα να συμπληρωθεί από S9+, Pixel 2 και Mate 10 Pro.

Το Huawei P20 Pro είναι το πρώτο τηλέφωνο με τριπλή κάμερα, συμπεριλαμβάνοντας έναν 40MP RGB φακό, έναν 20MP μονοχρωματικό και έναν 8MP telephoto 3x φακό. Στους ξεχωριστούς τομείς της φωτογραφίας και του video σκοράρει 114 και 98 βαθμούς αντίστοιχα!

Στα θετικά της φωτογραφίας είναι η λεπτομέρεια που διατηρεί κατά το ζουμ, ειδικά σε μεσαίες και μακρινές αποστάσεις, ενώ και το bokeh εφέ είναι άριστο με καλή εκτίμηση βάθος και ευχάριστο βαθμό θολώματος.

Τα πάει πολύ καλά και στον τομέα μείωσης θορύβου στην εικόνα, έχει γρήγορο και ακριβές autofocus και πολύ ευρύ dynamic range ειδικά σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Στα του video συναντάμε επαρκέστατο stabilization, ταχύ και αξιόπιστο autofocus, χαμηλά επίπεδα θορύβου σε όλες τις συνθήκες και καλό exposure σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.