Όλα τα Oculus Rift σταμάτησαν να λειτουργούν

Γκάφα ολκής από την Oculus [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
08 Μαρτίου 2018 08:20
Όλα τα Oculus Rift σταμάτησαν να λειτουργούν

Οι χρήστες των Oculus Rift βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν ξαφνικά οι συσκευές τους σταμάτησαν να λειτουργούν, παρουσιάζοντας το μήνυμα “Can’t Reach Oculus Runtime Service”. Η Oculus απέκτησε άμεσα γνώση του προβλήματος, το οποίο φέρεται να οφείλεται σε ένα πιστοποιητικό το οποίο είχε λήξει, μία τεράστια παράβλεψη από την πλευρά της εταιρίας.

Γνωρίζουμε το πρόβλημα σχετικά με την πρόσβαση στο software του Rift και εργαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε. Οι ομάδες μας ζητούν συγγνώμη για την οποιαδήποτε ανησυχία που μπορεί να σας προκάλεσε και εκτιμούμε την υπομονή σας όσο ψάχνουμε λύση στο πρόβλημα. Θα ενημερώσουμε για την οποιαδήποτε πρόοδο. Ευχαριστούμε. – Εκπρόσωπος Oculus

Μερικοί χρήστες “πείραξαν” το ρολόι του συστήματος για να μη λήξει το πιστοποιητικό, αλλά αυτή η λύση προκαλεί άλλα προβλήματα σε άλλα λογισμικά και δε συνιστάται. Το fix της Oculus αναμένεται σύντομα, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του θέματος από εδώ.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Το πρόβλημα επιλύθηκε πλέον και μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας αν έχετε στην κατοχή σας το Rift. Ο συνιδρυτής της Oculus επισήμανε πως όλοι οι χρήστες που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα θα λάβουν κάποια χρήματα για να ξοδέψουν στο ψηφιακό κατάστημα του Rift ως αποζημίωση.