Alexa, ο επόμενος παγκόσμιος διερμηνέας;

Φήμες θέλουν να είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της Amazon
02 Μαρτίου 2018 05:15
Alexa, ο επόμενος παγκόσμιος διερμηνέας;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επικοινωνία των ανθρώπων σήμερα είναι οι διαφορετικές γλώσσες που μιλιούνται ανα τον κόσμο. Πολλές εταιρίες αλλά και startups έχουν προσπαθήσει να λύσουν το εν λόγω πρόβλημα παρουσιάζοντας ημιτελείς λύσεις για την στιγμιαία μετάφραση συνομιλιών ανάμεσα σε δύο ξενόγλωσσους ομιλητές. Ωστόσο τι γίνεται όταν οι ομιλητές γίνονται περισσότεροι από δύο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηχανικοί της Amazon στοχεύουν να κάνουν την ψηφιακή βοηθό της εταιρίας, Alexa, τον επόμενο παγκόσμιο διερμηνέα. Με την επιστράτευση του εξελιγμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης καθώς και των πόρων που μπορεί να παρέχει μια εταιρία στο επίπεδο της Amazon, πιστεύουν πως μπορούν να υλοποιήσουν ένα σύστημα πολύγλωσσης στιγμιαίας μετάφρασης η οποία δεν θα περιορίζεται σε λεκτική μόνο, αλλά θα μπορεί να επεξεργάζεται όλο το νόημα των λεγομένων, αποδίδοντας την καλύτερη δυνατή μετάφραση. Επίσης με την ανεπτυγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνή ομιλητή, έχουν ελπίδες να καταφέρουν να υποστηρίξουν παραπάνω από δύο συνομιλητές τη φορά.

Να ξεκαθαρίσουμε πως όλο το παραπάνω προς το παρόν αποτελεί μια φήμη, ωστόσο δεν είναι απίθανο λαμβάνοντας υπ’ όψη τα επιτεύγματα της υπάρχουσας τεχνολογίας AI.