Το νέο smartwatch της Fitbit θέλει μαζική απήχηση

Κλήση επενδυτών και διαρροή renders αποκαλύπτουν
01 Μαρτίου 2018 05:30
Το νέο smartwatch της Fitbit θέλει μαζική απήχηση

Η Fitbit έχει εδραιωθεί για τα καλά στην αγορά των έξυπνων ρολογιών, παρά όμως την τεράστια απήχηση του Ionic, η μετοχή της εταιρίας βουλιάζει διαρκώς. Μεταξύ των αναρίθμητων παραγόντων που την οδήγησαν εδώ βρίσκεται και η σχεδιαστική της προσέγγιση, αφού για το σύνολο του ανταγωνισμού ο τομέας αυτός αποτελεί προτεραιότητα. Η εταιρία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας νύξη περί του θέματος στο τραπέζι των επενδυτών την περασμένη Δευτέρα και τέσσερις μόλις ημέρες μετά η αλλαγή ρότας της Fitbit φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Πρόκειται για τη διαρροή μερικών renders που αντικατοπτρίζουν σχεδιαστικά το απόσταγμα της συζήτησης μεταξύ των επενδυτών: “μαζική απήχηση”. Με λίγα λόγια, το smartwatch που ενδεχομένως να αποτελεί την εξέλιξη του Blaze - είτε συσχετιστεί με το όνομα του, είτε χαράξει νέο δρόμο - πρέπει να “αρέσει” μαζικά, ακολουθώντας παράλληλα το δημογραφικό των καταναλωτών γένους θηλυκού, εξού και το μικρότερο καντράν που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με αυτές το εν λόγω έξυπνο ρολόι θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος σε τέσσερις διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις (βλ. Black, Silver, Gray και Rose Gold) με τα εναλλάξιμα λουράκια να είναι - λογικά - δεκάδες (τόσο σε σχέδιο, όσο και σε χρώμα). Παρά το μικρότερο υδατοστεγές καλούπι οι αναφορές κάνουν λόγο για την ενσωμάτωση ενός πλήρους πακέτου hardware, πλην του δέκτη GPS. Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών δίνει και ο αισθητήρας καταγραφής οξυγόνου του αίματος (για τη μελέτη της άπνοιας) που είδαμε πρώτη φορά στο Ionic, αν και ακόμη δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση παραμένοντας ανενεργός στις συσκευές των χρηστών του.