Ο νέος SSD της Samsung κάνει ρεκόρ χωρητικότητας

Θα χωράει μέχρι και 5.700 full HD ταινίες
21 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Ο νέος SSD της Samsung κάνει ρεκόρ χωρητικότητας

Η Samsung αποκάλυψε τον νέο της SSD των 30ΤΒ που τυγχάνει να είναι και ο μεγαλύτερος του κόσμου. Πρόκειται για τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο που έχει υπάρξει ποτέ στον 2.5-inch form factor και προορίζεται για μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να απομακρυνθούν από τους συμβατικούς HDD’s. Να αναφέρουμε ότι η Seagate είχε κατασκευάσει έναν SSD 60TB αλλά επρόκειτο για τον 3.5-inch form factor και ήταν “demonstration technology” χωρίς να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

Το όνομα του θα είναι PM1643 και θα αποτελείται από 32 sticks του 1ΤΒ NAND flash packages, με το καθένα να περιέχει 16 στρώσεις των 512GB V-NAND chips, δηλαδή τη διπλάσια αποθηκευτική ικανότητα από τον δεύτερο μεγαλύτερο SSD, που είναι πάλι της Samsung και είχε χωρητικότητα 16ΤΒ. Η ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσής του θα είναι εντυπωσιακή, με ταχύτητες έως 2.100MB/s ανάγνωση και 1.700 MB/s για εγγραφή, τρείς φορές γρηγορότερα από έναν τωρινό συμβατικό SSD που υπάρχει στην αγορά.

Επίσης η Samsung θα δίνει το προϊόν της με εγγύηση 5 ετών. Bέβαια δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά και με ποια τιμή αλλά σίγουρα δε θα το δούμε στα laptops και στους υπολογιστές μας σύντομα