Η Atari δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα

Γνωρίστε το Atari Token
16 Φεβρουαρίου 2018 09:18
Η Atari δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα

Φαίνεται πως η Kodak δεν είναι η μοναδική εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κρυπτονομίσματα για να προσελκύσει επενδυτές. Η νεότερη στο χώρο των πασχιζόντων εταιριών που ψάχνουν διαφορετικούς τρόπους χρηματοδότησης είναι η Atari, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της κρυπτονομίσματος, ονόματι Atari Token.

Η Atari απέκτησε μέρος των μετοχών μιας εταιρίας η οποία αναπτύσσει ψηφιακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας βασισμένη στο blockchain. Ως μέρος αυτής της εξαγοράς, θα δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα. Ταυτόχρονα, η εταιρία ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την online casino gaming εταιρία Pariplay για να μπορούν οι χρήστες να τζογάρουν χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα.

Η blockchain τεχνολογία έχει δρομολογηθεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του περιβάλλοντός μας και να διαμορφώσει, αν όχι να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου, το παρόν οικονομικό οικοσύστημα, ειδικά τα τμήματα της video game βιομηχανίας και των online συναλλαγών. Δεδομένων των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων μας με τα studios ανάπτυξης και την παγκόσμια φήμη του brand της Atari, έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε ελκυστικά στον τομέα. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε στρατηγική θέση με περιορισμένο ρίσκο μετρητών, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία για τα προϊόντα μας και το brand της Atari. – Atari CEO, Frederic Chasnais

Το Atari Token αποτελεί ενδιαφέρουσα ονομασία, αφού την ίδια ονομασία χρησιμοποιούσε ως in-game νόμισμα για αγορές περιεχομένου. Το αν θα επιτρέψει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων για in-game αγορές μένει να φανεί. Οι μετοχές της Atari εκτοξεύθηκαν 60% από την ανακοίνωσή της πως εισέρχεται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.