Η Samsung επενδύει στις micro-LED οθόνες

Υπογράφει συμφωνία με την Sanan Optoelectronics
13 Φεβρουαρίου 2018 06:15
Η Samsung επενδύει στις micro-LED οθόνες

Οι OLED οθόνες είναι αδιαμφισβήτητα ότι καλύτερο είχε να μας παρουσιάσει η τωρινή τεχνολογία, τόσο στο χώρο των τηλεοράσεων, όσο και σε εκείνον των μικρότερων panel για κινητά τηλέφωνα και tablets. Παρότι η τιμή τους στην αγορά είναι ακόμη απλησίαστη για το σύνολο των καταναλωτών, και έχοντας σίγουρα μέλλον για να βελτιστοποιήσει τις αδυναμίες της και να βρεθεί τοιουτοτρόπος σε κάθε νοικοκυριό, μία νέα τεχνολογία φαίνεται να βρήκε τρόπο να ανθίσει. Λόγος φυσικά για τη micro-LED, στην οποία και εναποθέτει τις ελπίδες της η Samsung. Παράδειγμα υλοποίησής της αποτελεί η 146-ιντσών ‘The Wall’ - όπως την ονομάζει -, που παρουσίασε η ίδια στη φετινή CES.

Σύμφωνα με αναφορές του ETNews, ο κορεατικός γίγαντας επενδύει στην εν λόγω τεχνολογία, υπογράφοντας συμφωνία με τον κινεζικό παραγωγό LED chips, Sanan Optoelectronics. Πρόκειται για ένα τριετές deal που θα της επιτρέψει την απόκτηση υλικού, που για την ώρα είναι αρκετά ακριβό έτσι ώστε να το παράξει η ίδια. Η micro-LED τεχνολογία είναι γενικά αρκετά πιο κοστοβόρα από εκείνη των OLED panels, με την παρούσα συμφωνία να το δηλώνει αυτό τρανταχτά. Παραταύτα, παρουσιάζει πλήθος ιδιοτήτων που τις καθιστούν καλύτερες σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αξιοσημείωτο μεταξύ αυτών η φωτεινότητά τους, η οποία είναι κατά 50% περισσότερη από τον ανταγωνισμό, επιτρέποντας σε κινητές συσκευές μακράν μεγαλύτερη εργονομία, αφού το πιο ενεργοβόρο hardware κομμάτι τους δεν είναι άλλο παρά η οθόνη τους.

Απέχουμε σίγουρα καιρό από την εμπορική εμφάνιση μιας micro-LED τηλεόρασης ή οθόνης κινητού, πόσο μάλλον σε φυσιολογική τιμή. Παραταύτα, η προκαταβολή της τάξεως των $16.83 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε η Samsung για να κατοχυρώσει τη συμφωνία, προσυπογράφει τη ρεαλιστικότητα του όλου εγχειρήματος.