Η Cortana ενσωματώνεται στον Microsoft Launcher

Το όνειρο της εταιρίας υλοποιείται υπό τη στέγη του Android
12 Φεβρουαρίου 2018 09:33
Η Cortana ενσωματώνεται στον Microsoft Launcher

Το όνειρο της Microsoft για μια κοινή πλατφόρμα ίσως να ναυάγησε υπό το πρίμα της κατάρρευσης της αγοράς κινητών της, παραταύτα ο στόχος της παραμένει περισσότερο ζωντανός από ποτέ. Η ενοποίηση δεν απαιτεί πάντα τη χρήση της ίδιας πλατφόρμας, αλλά την παροχή των ίδιων υπηρεσιών, κάτι που μπορεί να γίνει απτό στο πρόσωπο εφαρμογών που μοιράζονται όνομα, σχεδίαση και δυνατότητες. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η σουίτα των Office, με ενεργή παρουσία σε Windows, MacOS, iOS, Android και Web, επιτρέποντας σε κάθε χρήστη ανεξαρτήτως οικονομικής ευχέρειας να “εθιστεί” σε μια σχεδιαστική ταυτότητα.

Με την πρόσφατη λοιπόν εμφάνιση της Cortana στο iPad ως μέλος του άνωθεν “σχεδίου”, η εταιρία ανακοίνωσε παράλληλα και την ενσωμάτωση αυτής στο Microsoft Launcher του Android. Οι χρήστες του επίσημου launcher της εταιρίας δε θα χρειάζεται πλέον να κατεβάσουν ξεχωριστά την εφαρμογή της ψηφιακής βοηθού, αφού οι δυνατότητές της βρίσκονται αυτούσιες εντός του. Μεταξύ αυτών συναντάμε:

  1. Μάθετε μέσω συμβουλών το τι μπορεί να κάνει για εσάς η Cortana.
  2. Καλέστε τη ψηφιακή βοηθό από την κεντρική οθόνη, την μπάρα αναζήτησης, κάποια συντόμευση, ή με το παρατεταμένο πάτημα του κεντρικού κουμπιού.
  3. Χρησιμοποιήστε την Cortana για να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να στείλετε μηνύματα, να εκκινήσετε εφαρμογές, καθώς και για να αναζητήσετε κάτι στο διαδίκτυο.
  4. Κάντε χρήση της βοηθού με σκοπό να εξατομικεύσετε το κινητό σας τηλέφωνο, αλλάζοντας την ταπετσαρία, το χρώμα και το θέμα του.
  5. Στείλτε εικόνες στον υπολογιστή σας.
  6. Συνομιλήστε με την Cortana.
  7. Συγχρονήστε τις υπενθυμίσεις με τη λίστα To-Do του Launcher.
  8. Διευκολύνετε την εργασία σας δημιουργώντας καταχωρήσεις συναντήσεων, ακόμη και μέσω e-mail.
  9. Διαβάστε τα νέα που σας αφορούν.
  10. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του συστήματος μέσω αυτής.

Αν δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει τις δυνατότητες της ψηφιακής βοηθού της Microsoft ή τον launcher της ίδιας, τώρα θα ήταν μια καλή ευκαιρία επισκεπτόμενοι τον ακόλουθο σύνδεσμο.