Ο Gordon Ramsay καταφθάνει στην κουζίνα σας

Η Alexa δανείζεται τη φωνή του και κριτικάρει το φαγητό σας
09 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Ο Gordon Ramsay καταφθάνει στην κουζίνα σας

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Gordon Ramsay, πρόκειται για τον παρουσιαστή των περίφημων Hell’s Kitchen και Kitchen Nightmares, δύο τηλεοπτικών σειρών που μας επέτρεψαν να πάρουμε μια γερή δόση της εγωκεντρικής, αυστηρής αλλά και γεμάτης ατάκες περσόνας του. Η κριτική του αδιάκοπη και δίχως μέτρο, ενώ το λεξιλόγιο του φαίνεται να ξεχνούσε διαρκώς πως τριγύρω υπήρχαν κάμερες που ‘ρόλαραν’. Η ετυμολογία του δεν ήταν μόνο ποσοτική όμως, αφού η εύστοχη φύση της ξεπέρασε γρήγορα τα όρια της τηλεόρασης και άρχισε να διαχέεται και σε άλλα μέσα. Τρανό παράδειγμα ο επίσημος λογαριασμός του στο Twitter, ο οποίος δεχόταν καθημερινά εκατοντάδες φωτογραφίες επίδοξων μαγείρων που επιζητούσαν την καυστική κριτική του.

Η Ground Control, εταιρία που ειδικεύεται στο “δανεισμό” φωνών για τη χρήση τους σε ψηφιακά μέσα, θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα, αποφάσισε να σπάσει τον τέταρτο τοίχο και να φέρει τον γνωστό chef στην κουζίνα σας. Πρόκειται φυσικά για μια νέα δυνατότητα της Alexa, η οποία της επιτρέπει μέσω της φωνής αλλά και των ατακών του Gordon Ramsay να κατακρίνει τις μαγειρικές σας δυνατότητες. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε: “Alexa, ask Gordon Ramsay what he thinks about my (το όνομα του πιάτου σας),” και εκείνος θα σας δώσει άμεσα την απάντηση που περιμένατε.

Απολαύστε το λίγων δευτερολέπτων βίντεο, όπου ο Gordon Ramsay ρωτά την ψηφιακή βοηθό της Amazon για το τοστ που μόλις ετοίμασε και ο εαυτός του από τα ηχεία της συσκευής του δίνει την απάντηση που του έπρεπε!