Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson γίνεται πραγματικότητα

Από το concept στην παραγωγή
01 Φεβρουαρίου 2018 09:54
Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson γίνεται πραγματικότητα

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ονόματα στο χώρο της μοτοσυκλέτας είναι πλέον έτοιμο να κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή. Η Harley-Davidson είχε παρουσιάσει το 2016 ένα ηλεκτρικό concept με χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας τα 5 έτη. Τώρα όμως, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο και CEO της εταιρίας, Matt Levatich, το ηλεκτρικό μοντέλο θα βρεθεί στους δρόμους μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Μας έχετε ακούσει να μιλάμε για το Project LiveWire. Είναι ένα εν ενεργεία project και ετοιμαζόμαστε να το φέρουμε στην αγορά μέσα σε 18 μήνες.

Η ανακοίνωση δε συνοδεύτηκε από τεχνικές πληροφορίες ή την ονομασία της μοτοσυκλέτας. Αυτό που ξέρουμε όμως από το LiveWire project είναι πως η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα έχει αυτονομία 80 χιλιομέτρων και επιτάχυνση 0-100 σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Άγνωστο παραμένει επίσης πώς θα υποδεχτούν οι "σκληροπυρηνικοί" fans της Harley-Davidson ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Η εταιρία όμως φαίνεται να είναι αποφασισμένη για αυτή την πορεία, αφού ο CFO της δήλωσε πως θα επενδύσει $25 με $50 εκατομμύρια κάθε χρονιά για την ηλεκτρική τεχνολογία στις μοτοσυκλέτες, θέλοντας να πρωταγωνιστήσει στο νέο αυτό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.