Το Ola ride-sharing app ανακοίνωσε την επέκταση του

Κάνει άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά
31 Ιανουαρίου 2018 05:15
Το Ola ride-sharing app ανακοίνωσε την επέκταση του

Η Ινδική εταιρία που βρίσκεται πίσω από την πασίγνωστη στην Ινδία, εφαρμογή Ola, ανακοίνωσε πως η χρήση της θα ξεκινήσει να επεκτείνεται παγκοσμίως, με πρώτο κόμβο την Αυστραλία. Το Ola είναι ένα από τα πιο δημοφιλή application της Ινδίας, και έχει 125 εκατομμύρια χρήστες σε πάνω από 100 πόλεις της χώρας, όταν η Uber εξυπηρετεί μόλις 30 από αυτές.

Η Ola για να μπορέσει να επεκταθεί στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Πέρθ, αποφάσισε να ανταγωνιστεί τις άλλες εταιρίες στο ποσοστό το οποίο θα αποκομίζεται από τους οδηγούς τον οχημάτων. Η εταιρία σχεδιάζει να χρεώνει 7,5% ανα κούρσα όταν η Uber, βάσει λεγομένων, έχει δικαίωμα περίπου 25% και η Taxify 15% .

Η Ola έχει δεχθεί πάνω από $1.1 δις σε επενδυτικά κεφάλαια από μεγάλες επωνυμίες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένου του Ιαπωνικού κολοσσού SoftBank και της Κινεζικής Tencent. Με την Uber να βρίσκεται στο μικροσκόπιο πολλών κυβερνήσεων αλλά και αρχών, πολλές εταιρίες βρίσκουν παράθυρο για να επιχειρήσουν να αποκτήσουν μερίδιο του κοινού. Είναι όμως αυτό αρκετό για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του;