Αμάξια της Apple κυκλοφορούν στους δρόμους της Καλιφόρνια

Επεκτείνεται ο στόλος με τα αυτόνομα αυτοκίνητα της
28 Ιανουαρίου 2018 05:00
Αμάξια της Apple κυκλοφορούν στους δρόμους της Καλιφόρνια

Την περασμένη χρονιά η Apple κατάφερε να εκδώσει άδεια για να δοκιμάσει τα αυτόνομα της οχήματα στους δρόμους της Καλιφόρνια. Η άδεια όμως κάλυπτε μόνο τρία οχήματα και έξι οδηγούς, με τον καιρό όμως προστέθηκαν συνολικά ακόμη 24 όχημα στον αυτόνομο στόλο της εταιρίας του Cupertino.

Η επιβεβαίωση της επέκτασης του στόλου της εταιρίας ήρθε μέσα από την California Department of Motor Vehicles ότι 24 νέα Lexus RX 450h προστέθηκαν στους καταλόγους της υπηρεσίας από τον Ιούλιο του 2017 και μέχρι αυτόν το μήνα. Από την μεριά της η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακόμη και με αυτά τα οχήματα να βρίσκονται υπό δοκιμή στους δρόμους της Καλιφόρνια η Apple υστερεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Η Waymo της Google για παράδειγμα έχει άδεια για δοκιμές σε 6 πολιτείες και ένα στόλο 600 οχημάτων μόνο στο Phoenix. Φήμες θέλουν την Apple να άφησε τελείως τις σκέψεις για ένα δικό της αυτοκίνητο και να ετοιμάζει μια αυτόνομη πλατφόρμα που θα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε όχημα από third party εταιρίες.