H εμπιστοσύνη στα social media πέφτει σε νέα χαμηλά

Διαβάστε τα ευρήματα μιας νέας έρευνας
23 Ιανουαρίου 2018 10:59
H εμπιστοσύνη στα social media πέφτει σε νέα χαμηλά

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα από το Edelman Trust Barometer και περιλάμβανε ένα δείγμα 33.000 ανθρώπων, κατέληξε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα όσον αφορά την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και κάποια πολιτικά ζητήματα.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι εταιρίες δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό, τις παράνομες δραστηριότητες και την εξάπλωση ρατσιστικού και ακραίου περιεχομένου. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 64% δεν πιστεύουν πως οι εταιρίες ελέγχονται αρκετά και το 63% πως στερούνται διαφάνειας. Το 57% θεωρεί πως υπάρχει εκμετάλλευση της μοναχικότητας ορισμένων χρηστών και πως πουλούν τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν σε ποσοστό 62%. Το 33% θεωρεί πως τα κοινωνικά δίκτυα δεν εξυπηρετούν κάποιο ουσιαστικό σκοπό στην κοινωνία.

Ο Ed Williams CEO της Edelman UK δήλωσε τα εξής για το θέμα:

Το κοινό θέλει να δει πράξεις όσον αφορά τη διαδικτυακή του προστασία και να δει τις ανησυχίες του να αντιμετωπίζονται μέσα από καλύτερη ρύθμιση. Αποτυχία από την μεριά των social media να δράσουν θα προκαλέσει περεταίρω διάβρωση της εμπιστοσύνης και επομένως της υποστήριξης του κοινού.

Η έρευνα περιλάμβανε επίσης οικονομικά και πολιτικά θέματα της Βρετανίας τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.