Η Microsoft μάλλον ετοιμάζει καινούργιο σπίτι για την Cortana

Νέα θέση αλλά και χαρακτηριστικά έρχονται σε μελλοντικό update
16 Ιανουαρίου 2018 05:00
Η Microsoft μάλλον ετοιμάζει καινούργιο σπίτι για την Cortana

Με τις τελευταίες ειδήσεις να θέλουν την Microsoft να δουλεύει πάνω στην ψηφιακή βοηθό της για ακόμα μία φορά, κάποιες πηγές κάνουν λόγο για ολική μετακίνησή της από το σημείο της αναζήτησης. Οι πληροφορίες θέλουν την Cortana να βρίσκει σπίτι στο Κέντρο Συμβάντων (Action Center) των Windows 10, αφού ετοιμάζεται εξολοκλήρου καινούργια πλατφόρμα χειρισμού.

Το καινούργιο UI της Cortana λέγεται πως θα βασίζεται σε μια text-conversation (ομιλία με μηνύματα) αρχιτεκτονική σαν αυτή που συναντάμε στις Android συσκευές με το Google Assistant. Οι μεγάλες αυτές αλλαγές λέγεται πως γίνονται επειδή η εταιρία κατάλαβε πως μερικοί χρήστες μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή βοηθό χωρίς την χρήση ομιλίας.

Μέσα στο Action Center επίσης θα υπάρχουν όλες οι διαθέσιμες ειδοποιήσεις των Windows 10 και των εφαρμογών του συστήματος, ενώ πιθανόν να απουσιάζουν οι γρήγορες ρυθμίσεις από το κατώτερο μέρος της στήλης. Φημολογείται πως η Microsoft ετοιμάζει μία νέα ομάδα ονόματι Quick Actions, η οποία θα φιλοξενήσει τις γρήγορες αλλά και άλλες ρυθμίσεις.

Όλα τα παραπάνω προς το παρόν είναι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει από έμπιστες πηγές του τεχνολογικού χώρου, ενώ αν γίνουν πραγματικότητα θα περιλαμβάνονται μέσα σε μία από τις μελλοντικές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Εσείς τι άλλες αλλαγές θα θέλατε να δείτε στα Windows 10; Τι είναι αυτό που σας δημιουργεί πρόβλημα στη καθημερινή χρήση; Πείτε μας στα σχόλια.