Σώμα πυραύλου πέφτει δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στην Κίνα

Κολοσσιαία η έκρηξη
15 Ιανουαρίου 2018 11:03
Σώμα πυραύλου πέφτει δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στην Κίνα

Ένας από τους τέσσερις πυραύλους που αποτελούν το σώμα του Long March 3B της Κίνας, συνετρίβη δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα Νοτιοδυτικά της χώρας. Ο πύραυλος μετέφερε δύο δορυφόρους, οι οποίοι τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά. Για άγνωστους λόγους, ο πύραυλος βρέθηκε εκτός της προκαθορισμένης τροχιάς πτώσης του, με αποτέλεσμα η συντριβή του να αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι την κατέγραψαν σε video.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, ούτε υπήρξαν φθορές σε κτίρια. Οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο σημείο για να καταγράψουν το περιστατικό από κοντά. Ωστόσο οι πύραυλοι περιέχουν τοξικά προωθητικά υγρά, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα αν εισπνευστούν. Ευτυχώς, το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων είχε εξαντληθεί κατά την εκτόξευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Κίνα. Το 1996 ένας Long March 3B πύραυλος συνετρίβη σε μία πόλη καταστρέφοντας σπίτια, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 57. Τον Αύγουστο του 2015 ένα τμήμα του κινητήρα ενός Long March 4C διαπέρασε την οροφή ενός σπιτιού, ευτυχώς χωρίς τραυματίες.

Οι πύραυλοι αυτοί είναι τα απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου και έκτοτε η Κίνα έχει προχωρήσει στην κατασκευή σύγχρονων πυραύλων, όπως οι Long March 5, 6 και 7.