Τα KFC στον Καναδά δέχτηκαν πληρωμές σε Bitcoin και ξεπούλησαν

Κάποιοι πεινασμένοι πλήρωσαν έναν κουβά KFC με πολύτιμα κρυπτονομίσματα
15 Ιανουαρίου 2018 05:00
Τα KFC στον Καναδά δέχτηκαν πληρωμές σε Bitcoin και ξεπούλησαν

Με τα κρυπτονομίσματα να κατακλύζουν όλο και περισσότερο τις ειδήσεις μέρα με τη μέρα, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δελεάζονται στην ιδέα να αρχίσουν να τα δέχονται ως μέσο πληρωμής. Αν και ακόμα η κυβέρνηση του Καναδά βρίσκεται σε συζητήσεις για το αν τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να αναγνωριστούν από το κράτος ως νόμιμα μέσα πληρωμής, η πασίγνωστη αλυσίδα εστιατορίων KFC, έκανε την αρχή και ξεπούλησε μόλις μέσα σε λίγες ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία έβγαλε ορισμένο αριθμό παραγγελιών οι οποίες μπορούσαν να πληρωθούν με τον συγκεκριμένο νόμισμα και όλα έγιναν μέσω της πλατφόρμας BitPay. Το BitPay είναι ένας οργανισμός ο οποίος βοηθάει τις επιχειρήσεις που θέλουν να δέχονται πληρωμές σε Bitcoin διεκπεραιώνοντάς τες και αποδίδοντας κανονικά νομίσματα σε αυτές. Όλο αυτό όμως έχει ένα κόστος το οποίο όσοι αποφάσισαν ότι θέλουν να αγοράσουν έναν κουβά KFC με Bitcoin έπρεπε να πληρώσουν. Έτσι, στους φανατικούς χρήστες των crypto, ένας τέτοιος κουβάς κόστισε περίπου $40, με τα $20 να είναι η προμήθεια της πλατφόρμας.

Η KFC διαφήμισε την απόφασή της μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, η οποία είχε μια live απεικόνιση για την στιγμιαία τιμή του προϊόντος, βασισμένη στην ισοτιμία του κρυπτονομίσματος με το δολάριο. Η ανταπόκριση του κόσμου έκανε την προσφορά να λήξει μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή, ενώ η εταιρία πήρε την απόφαση να τη συνεχίσει.

Εσείς θα αγοράζατε το αγαπημένο σας φαγητό με κάποιο κρυπτονόμισμα; Γενικότερα ποια είναι η γνώμη σας για την καθημερινή χρήση των ηλεκτρονικών νομισμάτων; Πείτε μας στα σχόλια.