Η Kodak αποκάλυψε το νέο μηχάνημά της για εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων

Ολοκληρώνει τη μετάβασή της από τη φωτογραφία στα κρυπτονομίσματα
12 Ιανουαρίου 2018 05:00
Η Kodak αποκάλυψε το νέο μηχάνημά της για εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων

Κανείς δεν περίμενε από μια εταιρία σαν την Kodak να κάνει ένα τέτοιο άλμα και να μπει για τα καλά στη νεοσύστατη αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Η εταιρία που κατά κύριο λόγο πραγματεύεται εξοπλισμό απεικόνισης, ανακοίνωσε στην CES 2018 την απόφασή της να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα καθώς και ένα νέο μηχάνημα για Bitcoin mining.

Αρχικά να τονίσουμε πως τα μέλη της εταιρίας δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το καινούργιο εγχείρημα της εταιρίας, κάτι που υποδεικνύει πως μάλλον έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμα πάνω στον κλάδο. Το νέο κρυπτονόμισμα που θα ονομαστεί KodakCoin, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φωτογράφους αλλά και τους παραγωγούς περιεχομένου να υπογράφουν ψηφιακά τη δουλειά τους για να κατοχυρώνουν τα πνευματικά δικαιώματα. Η χρήση της τεχνολογίας του blockchain σε αυτή την εφαρμογή πραγματικά εξέπληξε το κοινό, το οποίο αναμένει την πρακτική εφαρμογή των όσων δηλώθηκαν από την Kodak.

Πέρα από το KodakCoin, η εταιρία στοχεύει να μπει πιο βαθιά σε αυτή την αγορά με το νέο της προϊόν, το Kodak KashMiner. Πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο σύστημα εξόρυξης ηλεκτρονικών νομισμάτων, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Spotlite. Οι εταιρίες όμως αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική τακτική από την παραδοσιακή της πώλησης.

Μέσα από ένα διαφημιστικό που κυκλοφόρησε από την εταιρία στη CES 2018, μαθαίνουμε πως τα mining rigs θα ενοικιάζονται από τους ενδιαφερόμενους με συμβόλαιο ελάχιστης διάρκειας 2 ετών, καθώς και ο πελάτης θα υπογράφει περαιτέρω σύμβαση με την οποία θα παραχωρεί το 50% των νομισμάτων που εξόρυξε, στην Kodak.

Η εταιρία στο διαφημιστικό παρουσιάζει κάποιες ενδεικτικές τιμές και κέρδη τα οποία πολύς κόσμος έκρινε ως μη έγκυρα καθώς η διαδικασία της εξόρυξης ηλεκτρονικών νομισμάτων είναι πιο ρευστή από ποτέ. Μέχρι τώρα το KashMiner προορίζεται για την εξόρυξη μόνο Bitcoin, ενώ η εταιρία δεν ανέφερε κάτι για συμβατότητα ή μελλοντική συμβατότητα με άλλα ηλεκτρονικά νομίσματα.