Η Tractive δημιουργεί έξυπνο κολάρο για γάτες

Ανανεώνει και αυτό των σκύλων, ενσωματώνοντας τις δυνατότητες του Motion
11 Ιανουαρίου 2018 05:15
Η Tractive δημιουργεί έξυπνο κολάρο για γάτες

Η Tractive, εταιρία που ειδικεύεται στη δημιουργία έξυπνων συσκευών για σκύλους, αποφάσισε να παρουσιάσει τα δύο νέα της προϊόντα στη φετινή CES. Πρόκειται για την ανανέωση του γνωστού GPS Dog Tracker, καθώς και την ολόφρεσκη πρότασή της που αφορά τους ιδιοκτήτες γατών.

Ο ανανεωμένος ανιχνευτής για σκύλους φέρει ένα σύνολο σχεδιαστικών και μη αλλαγών, με την ενσωμάτωση του Motion να αποτελεί τη μεγαλύτερη. Το πρώην καθόλα ξεχωριστό προϊόν βρίσκεται πλέον εντός του tracker προσφέροντας μέσω της κοινής τους εφαρμογής σε iOS και Android όχι μόνο την παρακολούθηση της θέσης του εκάστοτε κατοικίδιου, αλλά και μια ανάλυση σχετικά με την ενεργητικότητα αυτού (βλ. ‘Τεμπέλα/-ης’, ‘Ενεργή/-ός’, ‘Δυναμική/-ός’). Η υλοποίηση της εταιρίας καταφέρνει παρά τις αλλαγές, να “χωρέσει” εντός ενός μικρού καλουπιού, όπου μπορεί με ευκολία να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί - από το χρήστη - στο κολάρο του σκύλου.

Το GPS Cat Tracker που αποτελεί την εισαγωγή της Tractive στην αγορά των “αξεσουάρ” για γάτες δείχνει ικανοποιητικό σε μέγεθος - δεδομένης της μικρότερης μορφολογικής φυσιογνωμίας αυτών - δίχως να ξεπερνά σε βάρος τα 32 γραμμάρια. Σχεδιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα αποσπώμενου-τύπου κολάρο, κάτι που αποτελεί το σύνηθες τα τελευταία χρόνια ελέω της ενεργής δραστηριότητας των γατών στη φύση.

Και τα δύο προϊόντα θα διατεθούν στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους επόμενους μήνες, δίχως να έχει οριστεί ακόμη η τιμή τους. Αξίζει να σημειωθεί παραταύτα πως σε αναφορά της, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι το κόστος θα είναι παρόμοιο με τα μοντέλα της που κυκλοφορούν ήδη, άρα είναι πολύ πιθανό να κοστολογηθούν κοντά στα $70 δολάρια έκαστο.

Tags: