Project Linda: H Razer μετατρέπει το κινητό σας σε ικανότατο laptop

To concept της εταιρίας που έκλεψε τα φώτα στη φετινή CES
09 Ιανουαρίου 2018 16:58
Project Linda: H Razer μετατρέπει το κινητό σας σε ικανότατο laptop

Η Razer στo Consumer Electronics Show έχει δημιουργήσει μια άτυπη παράδοση να μας παρουσιάζει και από ένα άκρως εντυπωσιακό concept που ετοιμάζει η εταιρία. Στο πλαίσιο του CES 2018, το πρωτότυπο hardware που ανακοίνωσε ακούει στο όνομα Project Linda και το οποίο μετατρέπει το κινητό σε laptop, χρησιμοποιώντας την οθόνη του ως ένα εξελιγμένο trackpad.

Tο υβρίδιο κινητού-laptop έχει εμφανιστεί ξανά, όμως η ιδιότητα της μετατροπής της οθόνης του κινητού σε ένα trackpad δεν την έχουμε ξαναδεί. Στην προκειμένη, το Project Linda είναι ένα "αξεσουάρ" για το πρόσφατο Razer Phone, του οποίου αναβαθμίζει πλήρως τις δυνατότητες του. Όσον αφορά το αλουμινένιο σασί του laptop, ουσιαστικά αποτελεί ένα Razer Blade Stealth, με μια θήκη για το Razer Phone, ένα πληκτρολόγιο με Chroma φωτισμό, μια USB-C θύρα που κλειδώνει τη συσκευή στη θέση της και το συνδέει με το υπόλοιπο σώμα, έξτρα αποθηκευτικός χώρος (το τωρινό πρωτότυπο φέρει περίπου 200GB) και επιπλέον μπαταρίες για να φορτίζεται το Razer Phone όσο είναι σε docked mode. 

Η οθόνη του Project Linda είναι μια QHD 13.3" με δυνατότητα αφής και υποστήριξη 120Hz, την ίδια ώρα που χρησιμοποιείται η οθόνη του Razer Phone ως δεύτερη οθόνη αφής ή touchpad. 

Υπάρχουν, σαφώς ιδιαιτερότητες στο hardware του, λόγω του ότι φιλοξενεί το Razer Phone. Έτσι, χρησιμοποιεί το power button/fingerprint senson του για να εκκινήσει, ενώ χρησιμοποιεί και τα εξαιρετικής ποιότητας και έντασης Dolby Atmos ηχεία του κινητού. Βέβαια, το Project Linda φέρει και ένα ενσωματωμένο audio jack πάνω του για την παραδοσιακή σύνδεση ακουστικών. Η εταιρία φιλοδοξεί να εξελίξει τις δυνατότητες του πρώτου της κινητού -ίσως και του επόμενου της- με ένα dock που θα το μετατρέπει σε ένα ικανότατο laptop. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα βίντεο με το Razer Project Linda σε δράση. Ποιος ξέρει, ίσως η Razer να είναι η εταιρία που θα πετύχει το concept του "lapdock".