PCs με AMD chipsets δεν ανοίγουν μετά τα updates για Spectre και Meltdown

Η Microsoft ρίχνει το μπαλάκι στην AMD
09 Ιανουαρίου 2018 08:56
PCs με AMD chipsets δεν ανοίγουν μετά τα updates για Spectre και Meltdown

Ένα αναπάντεχο πρόβλημα συνάντησε η Microsoft με τα patch των Meltdown και Spectre σε AMD μηχανήματα, αφού σύμφωνα με πληθώρα αναφορών στα forum της, οι υπολογιστές δεν ανοίγουν μετά την εφαρμογή του patch. Ως αποτέλεσμα, η Microsoft σταμάτησε άμεσα την παροχή των patch ασφαλείας και κατηγορεί ευθέως την AMD για το πρόβλημα.

Η Microsoft έχει αναφορές πελατών με AMD συσκευές, οι οποίοι δεν μπορούν να εκκινήσουν τις συσκευές τους μετά την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων ασφαλείας των Windows. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, η Microsoft κατέληξε στο συμπέρασμα πως μερικά AMD chipsets δεν ανταποκρίνονται στα έγγραφα που έχουν παρασχεθεί στη Microsoft για την ανάπτυξη των αναβαθμίσεων ασφαλείας των Windows ενάντια στις ευπάθειες των chipsets γνωστών και ως Spectre και Meltdown. – Εκπρόσωπος Microsoft

Έτσι η Microsoft έχει μπλοκάρει τα AMD PCs από το να λάβουν αναβαθμίσεις για να μη φέρει τους χρήστες σε κατάσταση όπου δε θα μπορούν να ανοίξουν το PC τους. Εργάζεται μαζί με την AMD για να λύσουν το πρόβλημα και να επαναφέρουν τη διάθεση των updates. Όσοι έχουν ήδη επηρεαστεί, θα πρέπει να επισκεφτούν την υποστήριξη της Microsoft για να επαναφέρουν τα μηχανήματά τους σε προηγούμενη έκδοση.