Νέα αυτοκτονία σε εργοστάσιο iPhone της Κίνας

Ανησυχία για τις εργασιακές συνθήκες
08 Ιανουαρίου 2018 14:13
Νέα αυτοκτονία σε εργοστάσιο iPhone της Κίνας

Ένας κινεζικός οργανισμός δικαιωμάτων των εργατών με έδρα την Αμερική, ανέφερε πως ένας εργάτης του εργοστασίου που παράγει iPhone στην Κίνα αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα κτίριο, το βράδυ του Σαββάτου.

Το China Labor Watch (CLW) ανέφερε πως ο Li Ming, έδωσε τέλος στην ζωή του μέσω της αυτοχειρίας ενώ δούλευε για την Foxconn, με τον θάνατό του να παραπέμπει στο κύμα αυτοκτονιών του 2010 και 2011 στα εργοστάσια της κινεζικής εταιρίας. Το CLW δημοσίευσε βίντεο όπου εμφανιζόταν το άψυχο σώμα του Li στο έδαφος. Από επαφές του CLW με τον πατέρα του θύματος γνωρίζουμε ότι δεν είναι γνωστά τα κίνητρα που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στην ζωή του. Ο οργανισμός δήλωσε στην The Telegraph πως ο Li δούλευε για την Foxconn μόλις δυο μήνες και ζούσε σε κοιτώνες μέσα στο εργοστάσιο στο οποίο εργαζόταν.   

Η Ταιβανέζικη Foxconn είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στη Κίνα με την εργατική δύναμη να ξεπερνάει τα 1.2 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τη δημοσιότητα με ανάλογα περιστατικά, που εκτείνονται από αυτοκτονίες μέχρι εξεγέρσεις και διαμαρτυρίες εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε sweat shops. Μέχρι και δίχτυα προστασίας είχαν τοποθετηθεί για να αποτραπούν οι αυτοκτονίες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Foxconn αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε μηνύματα που ζητούσαν περαιτέρω εξέταση του περιστατικού.