Η LG φέρνει την Alexa σε περισσότερες οικιακές συσκευές

Το ψυγείο και ο φούρνος επικοινωνούν μεταξύ τους
08 Ιανουαρίου 2018 05:00
Η LG φέρνει την Alexa σε περισσότερες οικιακές συσκευές

Όσο ταινία sci-fi και να φαντάζει, το πρώτο ψυγείο που μιλάει είναι γεγονός. Η LG παρουσίασε στον κόσμο την σειρά προϊόντων Smart InstaView, εξοπλισμένα με τεράστιες touchscreen οθόνες και την έξυπνη ηλεκτρονική βοηθό της Amazon, Alexa. Τα ψυγεία που κατέπληξαν το κοινό προσέφεραν τις κλασσικές δυνατότητες του Echo αλλά και πιο εξειδικευμένες που αφορούν τη μαγειρική και την οργάνωση της κουζίνας.

Τα νέα ψυγεία της LG θα είναι ικανά να παρακολουθούν τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων καθώς και την ποσότητα αυτών, ενημερώνοντας έγκαιρα το χρήστη για πιθανή ανατροφοδότηση. Επίσης με ένα σύστημα AI (ThinQ) θα μπορεί να προσφέρει προτάσεις για συνταγές οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν με τα διαθέσιμα υλικά του ψυγείου. Όλα αυτά λειτουργούν γύρω από το γνωστό WebOS της εταιρίας το οποίο έχει προσαρμοστεί στα μέτρα των περιστάσεων.

Η επικοινωνία μεταξύ των οικιακών συσκευών είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της νέας σειράς συσκευών της LG. Ο χρήστης θα μπορεί προγραμματίζει τη ρουτίνα του σε μία από τις συσκευές και το οικοσύστημα αυτών να έρχεται στα μέτρα του. Για παράδειγμα θα μπορεί να επιλέξει μία συνταγή από το ψυγείο συλλέγοντας τα απαραίτητα υλικά ενώ ταυτόχρονα, αυτόματα ο φούρνος-εστία να ενεργοποιείται για να προθερμανθεί. Αν ο χρήστης επιλέξει κάποιο φαγητό με πολλά λίπη, όπως κάποιο κρέας, το πλυντήριο πιάτων θα είναι προγραμματισμένο να τρέξει ένα εντατικό πρόγραμμα συγκεκριμένα για τον καθαρισμό τους.

Η LG δυστυχώς δεν ανακοίνωσε το πότε σκοπεύει να κάνει μαζική παραγωγή αυτών των συσκευών, ούτε τις πιθανές τιμές λιανικής πώλησης.