Vuzix Blade: Τα πρώτα έξυπνα AR γυαλιά που μοιάζουν όντως με γυαλιά

Φτιαγμένα για τους χρήστες του σήμερα
07 Ιανουαρίου 2018 06:30
Vuzix Blade: Τα πρώτα έξυπνα AR γυαλιά που μοιάζουν όντως με γυαλιά

Η CES του 2018 φαίνεται να ξεκινά δυναμικά, αφού η ανακοίνωση πρώην προμηθευτή στον τομέα της εικονικής και της επαυξημένες πραγματικότητας ήρθε για να ταράξει τα νερά. Η - όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό - Vuzix φαίνεται να κρατά στα χέρια της τη συνταγή της επιτυχίας, με το νέο AR headset της να αποτελεί την υλοποίηση αυτής.

Λόγος για τα Blade, τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που μοιάζουν με ένα κανονικό - αν και λίγο χοντροκομμένο - ζευγάρι γυαλιών. Φέρουν έναν πλατύ σκελετό με τη δυνατότητα προσαρμογής συνταγογραφημένων φακών, ενώ το βάρος τους που δεν ξεπερνά τα 85 γραμμάρια, κρίνεται ικανοποιητικό για πολύωρη χρήση δίχως ενοχλήσεις. Στα των χαρακτηριστικών βρίσκουμε έναν - άγνωστο για την ώρα - τετραπύρηνο ARM επεξεργαστή, με κάποια βελτιστοποιημένη έκδοση του Android να αναλαμβάνει το ρόλο του λειτουργικού. Ο μικροσκοπικός βιντεοπροβολέας που ακούει στο όνομα Cobra Display Engine και βρίσκεται στο δεξί μέρος της συσκευής προβάλει την εικόνα του στους ιδιόκτητης τεχνολογίας Waveguide φακούς, προσφέροντας ένα ευπροσάρμοστο field-of-view, καθώς και μια “αξιέπαινη παλέτα χρωμάτων”. Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών συναντάμε μία εμπρόσθια κάμερα για την καταγραφή βίντεο ανάλυσης 1080p και τη δυνατότητα pairing με κάποιο τηλέφωνο για τη λήψη οπτικών ειδοποιήσεων.

Αυτό που διαφοροποιεί τα Vuzix Blade από όλα τα υπάρχοντα ή (ακόμη και) τα μελλούμενα έξυπνα AR γυαλιά και MR headsets είναι ότι είναι κατασκευασμένα για το σημερινό χρήστη. Με μοντέρνο σχεδιασμό, φωτεινή οθόνη και ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που επιτρέπουν σε αυτόν να βιώσει την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας στη δουλειά ή στο παιχνίδι. Το Vuzix Blade είναι το πρώτο ζευγάρι έξυπνων γυαλιών που πραγματικά θα απολαύσει να χρησιμοποιεί ο κόσμος. - Paul Travers, Πρόεδρος και CEO της Vuzix

Αν και τα Vuzix Blade αποτελούν ένα προϊόν που στοχεύει το μέσο καταναλωτή, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την τιμή του. Δεδομένης της $495 δολαρίων προκαταβολής και της $1502 ύστερης κατάθεσης για την κατοχύρωση και την αποστολή αντίστοιχα ενός developer-kit, η τελική τιμή της συσκευής αναμένεται να αγγίζει έως και τα $1200 δολάρια, ενώ η ημερομηνία διάθεσής της παραμένει ακόμη άγνωστη.