Η Fitbit εξαγοράζει τη Sano έναντι $6 εκατομμυρίων δολαρίων

Θέλει να κάνει τα προϊόντα της περισσότερο πολύτιμα για την υγεία
07 Ιανουαρίου 2018 05:45
Η Fitbit εξαγοράζει τη Sano έναντι $6 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Fitbit όπως προδίδει το όνομα της, αποτελεί πρωτεργάτη στο κίνημα της γενικής βελτίωσης της υγείας διαμέσου τεχνολογικών προϊόντων, αφού η γκάμα των συσκευών της στην αγορά περιλαμβάνει ως επί των πλείστων activity trackers (ασύρματες και μη, wearable συσκευές που καταγράφουν από τον αριθμό των βημάτων των χρηστών που τις φορούν, έως τους καρδιακούς παλμούς, την ποιότητα του ύπνου που κάνουν και λοιπές μετρήσεις που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση κάποιου στο σύνολο της).

Σύμφωνα με αναφορά του CNBC η εταιρία φαίνεται να εξαγοράζει τη Sano έναντι $6 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για εταιρία που ειδικεύεται σε μια “ελάχιστα επεμβατική” τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης, αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με το αν το προϊόν της θα διατεθεί στην αγορά άμεσα ή θα χρειαστεί την έγκριση του FDA. Η ελάχιστα επεμβατική παρακολούθηση της γλυκόζης - που σημαίνει αναίμακτα - αποτελεί τάση των μεγαλυτέρων εταιριών της βιομηχανίας (βλ. Alphabet - Verily, Apple, κ.α.), αν και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Rachel Beckerείναι απίστευτα δύσκολο να μετρήσουμε με ακρίβεια το σάκχαρο του αίματος δίχως να τρυπήσουμε το δέρμα”.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Fitbit είναι να καταστήσει τα προϊόντα της όσο το δυνατόν πολυτιμότερα γίνεται για τη γενική υγεία, ανακοινώνοντας τον περασμένο Σεπτέμβριο τη συνεργασία της με την Dexcom Inc. σχετικά με τη δημιουργία ενός μετρητή των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα - για να ενσωματωθεί στο Ionic smartwatch της εταιρίας. Παράλληλα εργαζόταν πάνω στην παρακολούθηση της άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου, δύο project που σίγουρα απαιτούσαν ανώτερη τεχνολογία από εκείνη που μπορούσε η ίδια να παρέχει. Στον αγώνα του θρόνου των fitness συσκευών είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιος θα στεφθεί νικητής, αξίζει παραταύτα να σταθούμε στο γεγονός ότι η παρούσα εταιρία ασχολείται αποκλειστικά με αυτόν τον κλάδο.