Intel: Ελάχιστες επιδράσεις στις αποδόσεις των υπολογιστών μετά τα patch ασφαλείας

Καθησυχαστική φάνηκε η κατασκευάστρια εταιρία
06 Ιανουαρίου 2018 05:30
Intel: Ελάχιστες επιδράσεις στις αποδόσεις των υπολογιστών μετά τα patch ασφαλείας

Η Intel δήλωσε πως τα patch που διέθεσε στο κοινό δεν πρόκειται να επιφέρουν κάποια σημαντική επιβράδυνση στα chip της, αποκρούοντας τις κατηγορίες σε βάρος της ότι με τα νέα updates θα υπήρχε μία σημαντική μείωση στις επιδόσεις.

Οι μετοχές της Intel υποχώρησαν κατά 2% την Πέμπτη επειδή οι επενδυτές φοβήθηκαν τη ζημιά στη φήμη της Intel, καθώς και την πιθανή οικονομική ευθύνη που θα αναλάμβανε η εταιρία. Μεταξύ άλλων ίσως να υπάρξουν και πρόσθετα έξοδα για την Intel τα οποία θα προέρχονται από αγωγές που θα υποβάλλονται με την δικαιολογία ότι μιας και πλέον θα έχουν αργότερους επεξεργαστές, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στη αγορά νέου hardware, με τους μεγάλους πελάτες να ζητούν σίγουρα αποζημιώσεις.

Η Intel τόνισε ότι τα θέματα που δημιουργήθηκαν δεν οφείλονταν σε κάποιο ψεγάδι στην αρχιτεκτονική των επεξεργαστών και προέτρεψε το κοινό να κατεβάσει τα patch. Με την σειρά τους η Google, Microsoft και Apple ενημέρωσαν την Intel πως δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική μείωση στις επιδόσεις από τα updates ασφαλείας.