Ανάκληση διαφόρων laptops της HP λόγω προβληματικών μπαταριών

Ακόμα ένα συμβάν με ελαττωματικές μπαταρίες
05 Ιανουαρίου 2018 06:30
Ανάκληση διαφόρων laptops της HP λόγω προβληματικών μπαταριών

Μόλις εκδόθηκε ανακοίνωση από την Hewlett Packard, η οποία παρακαλεί όλους τους κατόχους των προϊόντων της σειράς Laptop να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατό για το αν ο υπολογιστής τους ανήκει στην ομάδα αυτών με τις ελαττωματικές μπαταρίες. Συγκεκριμένα, η εταιρία στην επίσημη σελίδα της έχει δημοσιεύσει ένα εκτενές άρθρο στο οποίο επεξηγεί τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να ελέγξει τη συσκευή του και ύστερα να περάσει στο στάδιο επισκευής.

Τα laptops τα οποία φέρονται να έχουν το πρόβλημα είναι αυτά που παράχθηκαν και πουλήθηκαν από τον Δεκέμβριο 2015 έως και τον Δεκέμβριο 2017. Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει αναφορές για μπαταρίες συσκευών που υπερθερμαίνονται, λιώνουν και καταστρέφουν τη συσκευή, ενώ σε μια περίπτωση προκλήθηκαν τρίτες υλικές ζημιές αξίας $4.500.

Τα μοντέλα που βρίσκονται στο επίκεντρο του θέματος είναι τα HP ProBooks (64x G2 και G3, 65x G2 και G3), HPx360 310 G2, HP Envy m6, HP Pavilion x360, HP 11, HP ZBook (17 G3, 17 G4, Studio G3). Η HP εφιστά την προσοχή των χρηστών αυτών των μοντέλων και συνιστά να μην αποπειραθούν να επισκευάσουν τις συσκευές μόνοι τους.