Μπορεί να δούμε ένα νέο iPhone SE μέσα στο 2018

Η Apple ίσως σχεδιάζει νέα γενιά iPhone SE  
03 Ιανουαρίου 2018 05:00
Μπορεί να δούμε ένα νέο iPhone SE μέσα στο 2018

Σύμφωνα με πηγές η Apple ίσως να σχεδιάζει να λανσάρει στη αγορά ένα νέο iPhone SE με σκοπό να εισχωρήσει και στα mid-range τηλέφωνα. Το iPhone SE κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2016 χωρίς να δει κάποιο update μέσα στο 2017, κάτι που πολλοί ερμήνευσαν ως το τέλος της σειράς SE.

Ένα νέο iPhone θα μπορούσε να βρίσκεται στα σκαριά και να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, με την Ταιβανέζικη Wistron να αναλαμβάνει την κατασκευή του εκ μέρους της Apple, στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Bangalore της Ινδίας. Βέβαια δε γνωρίζουμε τι specs θα έχει και το κατά πόσο θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Επιπροσθέτως πέρα από την νέα έκδοση του iPhone SE , οι υπόλοιπες συσκευές της Apple για το ’18 θα συμπεριλαμβάνουν μία βελτιωμένη έκδοση του Face ID, μεγαλύτερη μνήμη και οθόνες AMOLED για τα δύο μοντέλα με το τρίτο να χρησιμοποιεί μία LCD. Όλα τα επερχόμενα μοντέλα της Apple θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Face ID για να ξεκλειδώνουν τη συσκευή, την στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η παραγωγή iPhone αναμένεται να αυξηθεί φέτος, με τον όγκο παραγωγής να σημειώνει αύξηση 7.5%. Η Samsung αν και θα παράγει τα περισσότερα smartphones και φέτος θα δει μια πιθανή μείωση μέχρι και 3% στον όγκο παραγωγής, κάτι που θα οφείλεται στον ανταγωνισμό από την Κίνα αλλά και από την Apple. Συνολικά 1.46 δισεκατομμύρια smartphones παράχθηκαν το 2017 με αυτό τον αριθμό να αναμένεται να ανέβει στα 1.53 δισεκατομμύρια το 2018.