Η Apple ζητάει συγγνώμη για τη σύγχυση με την επιβράδυνση των iPhone

Και προσφέρει φθηνότερες μπαταρίες
29 Δεκεμβρίου 2017 09:57
Η Apple ζητάει συγγνώμη για τη σύγχυση με την επιβράδυνση των iPhone

Η Apple έχει βρεθεί το επίκεντρο κριτικής τις τελευταίες εβδομάδες για την απόφασή της να μειώσει τις επιδόσεις των iPhone με παλαιότερες μπαταρίες. Σήμερα ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός πως δεν ήταν ξεκάθαρη απέναντι στους πελάτες της και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο το iOS διαχειρίζεται την μπαταρία και τις επιδόσεις του τηλεφώνου.

Ποτέ δεν έχουμε κάνει – ούτε θα κάναμε – κάτι επίτηδες για να μειώσουμε τη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε Apple προϊόντος, ή να μειώσουμε την εμπειρία χρήστη για να τον οδηγήσουμε σε αναβάθμιση.

Επιπλέον, η Apple προσφέρει μείωση στις τιμές των μπαταριών για τις συσκευές που βρίσκονται εκτός εγγύησης. Πλέον, η αντικατάσταση μπαταρίας από $79 θα κοστίζει μόλις $29, μία σημαντική έκπτωση $50. Πρόκειται όμως για μία προσωρινή έκπτωση, καθώς θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2018.

Επιπροσθέτως, η Apple θα εκδώσει μία αναβάθμιση στις αρχές του 2018 για τις iOS συσκευές, στις οποίες θα δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής, ώστε να γνωρίζει ο χρήστης αν η κατάστασή της επηρεάζει την απόδοση του τηλεφώνου.

Σημείωσε πως παλιές μπαταρίες είναι λιγότερο ικανές να παραδώσουν στιγμιαία μεγάλα φορτία ενέργειας όταν τους ζητηθεί, ειδικά όταν τα επίπεδα μπαταρίας είναι χαμηλά. Αυτό οδηγεί στις απρόσμενες απενεργοποιήσεις μερικών τηλεφώνων.