Η Qualcomm ξεκινά δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων

Η πολιτεία της California έδωσε άδεια σε πάνω από 10 εταιρίες
27 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Η Qualcomm ξεκινά δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων

Συνεχίζει να μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στην αγορά των αυτόνομων αυτοκίνητων, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας εισέρχονται στον τομέα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Όπως αναμεταδώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, η Apple έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές των συστημάτων της τα οποία προορίζονται για οχήματα τρίτων κατασκευαστών. Την ίδια τακτική όμως ακολουθεί και η γιγαντιαία κατασκευάστρια μικροηλεκτρονικών, Qualcomm.

Σε ανακοίνωσή της, η πολιτεία της California κάνει γνωστό πως ενέκρινε τις αιτήσεις πολλών εταιριών, που αφορούν τη δοκιμή αυτόνομων αυτοκινήτων και τεχνολογιών στους δημόσιους δρόμους. Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα όπως Volkswagen Group, Waymo, Tesla, Nissan, Ford, Nvidia, Apple και φυσικά την Qualcomm.

Η Qualcomm έχει σχεδιάσει και αναπτύξει το chipset 9150 C-V2X, το οποίο δοκιμάζεται προς το παρόν σε αυτοκίνητα της Ford. Η συγκεκριμένη τεχνολογία περιλαμβάνει σύστημα αισθητήρων 360 μοιρών, καθώς και πρωτόκολλο επικοινωνίας το οποίο θα επιτρέπει το διαμοιρασμό πληροφοριών μεταξύ των αυτοκινήτων και έξυπνων συσκευών όπως φανάρια. Το 9150 C-V2X προορίζεται ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ασφαλείας της νέας γενιάς αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η άδεια που έλαβε η εταιρία αφορά ένα όχημα με 3 διαφορετικούς οδηγούς στη πολιτεία της California. Η διοίκηση της εταιρίας έχει σκοπό να δοκιμάσει τις τεχνολογίες της σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και χώρες όπως Κίνα, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία.