Εγκρίθηκε το νέο εργοστάσιο OLED της LG Display στην Κίνα

Αυξημένη η ζήτηση της OLED τεχνολογίας
27 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Εγκρίθηκε το νέο εργοστάσιο OLED της LG Display στην Κίνα

Έγκριση δόθηκε στην LG Display από το Υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας, για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην επαρχία Guangzhou της Κίνας που θα παράγει οθόνες OLED. Η έγκριση έρχεται πέντε μήνες μετά από την ανακοίνωση της LG Display για επένδυση σε μια μεγάλης κλίμακας παραγωγική μονάδα OLED στην Guangzhou, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει στις αγορές του εξωτερικού.

Σε μια δήλωση του, το Υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η έγκριση δόθηκε υπό όρους, όπως η χρήση τοπικών υλικών και εξοπλισμού, η περαιτέρω επένδυση στην Νότια Κορέα και η αύξηση των ελέγχων ασφαλείας.

Οι οθόνες OLED γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αποτελώντας επιλογή για πολλούς μεγάλους κατασκευαστές τηλεφώνων, με την Apple να αποτελεί έναν από αυτούς, παραγγέλνοντας ένα αστρονομικό ποσό OLED οθονών για τα νέα της τηλέφωνα από την Samsung, η οποία ουσιαστικά διατηρεί το μονοπώλιο. Η κίνηση της LG θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μια απόπειρά της να ανταγωνιστεί μελλοντικά την κυριαρχία της Samsung στο χώρο των OLED οθονών.