Η Amazon ετοιμάζει το επόμενο YouTube; 

Κατοχύρωσε τα εμπορικά σήματα AmazonTube και OpenTube

Η Amazon ετοιμάζει το επόμενο YouTube;

Amazon και Google δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά το τελευταίο διάστημα, δεδομένου του ότι και οι δύο παίζουν το παιχνίδι του ‘ποιος μπορεί να κάνει τα περισσότερα’. Ύστερα της άρνησης πώλησης των συσκευών Chromecast και Google Home μέσω των διαδικτυακών καταστημάτων της - πιθανότατα ελέω της παραγωγής και πώλησης δικών της εφάμιλλων συσκευών (βλ. Fire TV και Echo Dot αντίστοιχα) - η Amazon αναγκάστηκε να αποκλείσει την εφαρμογή του YouTube από το Amazon Echo Show, ενώ δεν δίστασε παράλληλα να δημοσιεύσει μια προειδοποίηση στην οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως θα προβεί στον ίδιο αποκλεισμό της εφαρμογής και στις Fire TV συσκευές, αρχής γενομένης από την 1 Ιανουαρίου. Η παρούσα προειδοποίηση έκανε την εμφάνισή της στις 5 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα όπου η κατοχύρωση δύο εμπορικών σημάτων αποτέλεσε το έναυσμα ενός ορμαθού φημολογιών.

Πρόκειται για την κατοχύρωση των trademark, AmazonTube και OpenTube. Αν τα ονόματα από μόνα τους δεν σαν βάζουν σε σκέψεις αρκεί να διαβάσει κανείς την περιγραφή τους: “(περιεχόμενο) δίχως τη δυνατότητα κατεβάσματος, (που αποτελείται από) προ-ηχογραφημένα ηχητικά, οπτικά και οπτικοακουστικά έργα” όπου θα “επιτρέπει σε χρήστες να διαμοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο, δεδομένα, εικόνες και άλλα ψηφιακά έργα”. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό;

Η κατοχύρωση ενός εμπορικού σήματος βέβαια δεν συνεπάγεται πάντα με την κυκλοφορία κάποιου αντίστοιχου προϊόντος ή υπηρεσίας. Παραμένει πραγματικά άξιο απορίας το αν η Amazon σκοπεύει όντως να τα βάλει με το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα YouTube ή αν πρόκειται για μια κίνηση μπλόφα. Να σημειωθεί βέβαια πως η εταιρία συμφώνησε τελικά να επαναφέρει τις συσκευές της Google στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, μια κίνηση που θα μπορούσε να απαλύνει την ένταση μεταξύ των δύο εταιριών και να δώσει τέλος στις φήμες αυτές.

0 comment(s)