Ρομπότ λαμπαδηδρόμος μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα

85 ακόμη ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διεξαγωγή των αγώνων
14 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Ρομπότ λαμπαδηδρόμος μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα

Η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί υπέρμετρα μεγάλη τιμή για όλους τους συμμετέχοντες. Η λαμπαδηδρομία λοιπόν των χειμερινών Ολυμπιακών του 2018 στην πόλη του Πιόνγκτσανγκ της επαρχίας Γκάνγουον, περιλαμβάνει περίπου 7.500 εθελοντές, μεταξύ των οποίων ένας φαίνεται να κάνει τη διαφορά.

Λόγος για το Hubo, το - τρόπον τινά ανθρωπόμορφο - ρομπότ του Κορεάτικου Ινστιτούτου Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας, που κέρδισε το 2015 μεταξύ 22 άλλων, το έπαθλο του διαγωνισμού της DARPA Robotics. Πρόκειται για ένα ρομπότ με τη δυνατότητα να συγκρατεί την ισορροπία του εκτελώντας παράλληλα έναν ορμαθό κινήσεων (συμπεριλαμβανομένων της περιστροφής βαλβίδων και της χρήσης τρυπανιών), όταν οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι κατέρρεαν στο έδαφος.

Ο Hubo μετέφερε τη φλόγα για ένα μικρό μήκος της διαδρομής προς την Deajeon της Νοτίου Κορέας, λαμβάνοντας την από το γνωστό Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Dennis Hong, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: “Ο Προμηθέας έδωσε τη φωτιά στην ανθρωπότητα, ο Άνθρωπος δίνει τη φωτιά στα ρομπότ”. Το ίδιο δε δίστασε να επιδείξει τις ικανοτητες του, τρυπώντας ένα τοίχο με σκοπό να δώσει τη φλόγα στον επόμενο μέσα από αυτόν. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το πρώτο ρομπότ που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αφού νωρίτερα μέσα στο έτος κιόλας ένα υποθαλάσσιο ρομποτικό σκάφος βοήθησε στη μεταφορά της, ενώ αρχής γενομένης των διαγωνισμών τον Φεβρουάριο του 2018, περίπου 85 ρομπότ θα “τοποθετηθούν ως εθελοντές”.