Η Tesla πίσω από την παγκόσμια έλλειψη μπαταριών;

Κάλυψη των πρόσθετων αναγκών μετά τα μέσα του 2018
08 Δεκεμβρίου 2017 06:15
Η Tesla πίσω από την παγκόσμια έλλειψη μπαταριών;

Γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Gigafactory της Tesla, σχετικά με τα προβλήματα ελέγχου ποιότητας και καθυστερήσεων που την ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα μάλιστα με νέες αναφορές - τις οποίες παραθέτει ως πηγή του το etnews - το υπερ-εργοστάσιο της εταιρίας, έχει οδηγήσει την παγκόσμια αγορά σε έλλειψη κυλινδρικών μπαταριών. 

Συγκεκριμένα, είναι “ακατόρθωτο,” το να αγοράσει κανείς κυλινδρικές μπαταρίες στην Ιαπωνία - όπου και βρίσκεται το σύνολο της παραγωγής ηλεκτρονικών - καθότι το Gigafactory αγόρασε όλα τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή τους, αλλά δεν κατάφερε να τις κατασκευάσει. Οι πηγές κάνουν λόγο για εταιρίες που βρίσκονται προς αναζήτηση μπαταριών, ‘χτυπώντας την πόρτα’ των Samsung, LG και Murata (πρώην Sony) μάταια, με την Panasonic να έχει δώσει και αυτή το σύνολο της ιαπωνικής προμήθειας μπαταριών της στην Tesla προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή. Ως εκ τούτου, παγκόσμιες εταιρίες πληροφορικής, ηλεκτρικών οχημάτων και οικιακών συσκευών “δε θα μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσθετες προμήθειες μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018”.


Το βάρος της ευθύνης σύμφωνα με τις πηγές πέφτει στην επιχειρησιακή διόρθωση του εργοστασίου, υποστηρίζοντας ότι η απρόσιτη θέση του στην έρημο της Νεβάδα έχει οδηγήσει σε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ενώ παράλληλα η εξάρτησή του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι ο υπαίτιος της ελλιπούς παραγωγής.