Ξεκινούν τα updates σε Android 8.1

Η τεχνητή νοημοσύνη στα κινητά και άλλα πολλά
06 Δεκεμβρίου 2017 06:30
Ξεκινούν τα updates σε Android 8.1

Με πολλούς κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να μην έχουν προλάβει ακόμα να φτιάξουν τις αναβαθμίσεις του για το Android 8.0 Oreo, η Google είναι ασταμάτητη και ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει ήδη να παρέχει updates της νέας έκδοσης του λογισμικού 8.1 στις συσκευές της. Όπως καταλαβαίνετε, στο άμεσο μέλλον χρήστες κινητών Pixel και Nexus θα έχουν την τιμή να δοκιμάσουν πρώτοι από όλους τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η ενημέρωση, καθώς οι συσκευές του θα γίνουν “εξυπνότερες”.

Με το νέο Android 8.1 η Google κρατάει την υπόσχεσή της και ξεκλειδώνει τον επεξεργαστή Pixel Visual Core για όλους τους τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών, με σκοπό την αξιοποίησή του για καλύτερες φωτογραφίες. Ο PVC για όσους δε θυμούνται, είναι το νέο χαρακτηριστικό που σύστησε η εταιρία με το Pixel 2 το οποίο χρησιμοποιεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να κάνει τις φωτογραφίες του χρήστη πολύ καλύτερες σε σχέση με το αποτέλεσμα μια απλής κάμερας.

Άκομα περισσότερη A.I. έρχεται με τα πακέτο Neural Network Toolkit, το οποίο θα επιτρέψει σε όλους τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης τοπικά στη συσκευή, χωρίς να έχουν ανάγκη κάποιον απομακρυσμένο εξυπηρετητή.

Όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά αλλά και διορθώσεις παλιών bugs θα καταφτάσουν στις συσκευές τις εταιρίας τις επόμενες ημέρες. Οι υπόλοιποι χρήστες Android άλλων κατασκευαστών, το μόνο που μπορούν να κάνουν προς το παρόν είναι υπομονή. Θέλουμε να πιστεύουμε πως με την κίνησή της η Google θα παρακινήσει και όλες τις άλλες εταιρίες να αλλάξουν ρυθμούς και να στέλνουν πιο γρήγορα τις ενημερώσεις και τις νέες εμπειρίες σε όλους τους χρήστες.