Με τι ετοιμάζεται να απαντήσει η Samsung στο iPhone X;

Διαρροές για νέες πατέντες της εταιρίας
04 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Με τι ετοιμάζεται να απαντήσει η Samsung στο iPhone X;

Καθώς η αγορά κατακλύζεται από τις λεγόμενες bezel-less συσκευές, χαρακτηριστικό που αποτελεί γνώρισμα για όλες τις ναυαρχίδες, είναι πως καμία από αυτές δεν είναι πραγματικά bezel-less. Ακόμη και η προσπάθεια της Apple με το iPhone X για μια τέτοια συσκευή δεν κατάφερε να τα αφαιρέσει τελείως από το πρόσθιο μέρος του τηλεφώνου.

Σε μία πρόσφατη αναφορά η Samsung φαίνεται να έχει εκδώσει μια πατέντα η οποία σκοπεύει να πάει ένα βήμα παραπάνω τις bezel-less οθόνες και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους της, όπως την Apple και το iPhone X. Από ότι δείχνουν όλα, η νέα αυτή πατέντα έχει να κάνει με μία κυρτή οθόνη η οποία κυριολεκτικά αγκαλιάζει όλο το πρόσθιο τμήμα του τηλεφώνου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ούτε bezels ούτε notches στο πάνω μέρος της συσκευής, κάτι που κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται που ακριβώς θα τοποθετηθεί η εμπρόσθια κάμερα και λοιποί αισθητήρες, όπως και τα πλήκτρα έντασης αφού δε μιλάμε απλά για μια edge οθόνη που θα καλύπτει μαζί με τις άκρες το πάνω και κάτω μέρος του τηλεφώνου, αλλά για μια οθόνη που θα περιστρέφεται 180 μοίρες και θα τυλίγεται γύρω από τον σκελετό του τηλέφωνου.

Μέχρι στιγμής η Samsung δεν έχει κατονομάσει το τηλέφωνο που θα ενσωματώσει την εν λόγω τεχνολογία και ούτε έχει αναφέρει κάτι που θα επιβεβαίωνε την κυκλοφορία μιας τέτοιας συσκευής, καθώς η κατοχύρωση μιας πατέντας δεν σημαίνει ότι πρόκειται να δούμε και ένα τελικό προϊόν στην αγορά.