Το νέο σύστημα της Toyota ανιχνεύει τους πεζούς ακόμη και το βράδυ

Το SafetySense νέας γενιάς αναμένεται για τα μέσα του 2018
30 Νοεμβρίου 2017 06:30
Το νέο σύστημα της Toyota ανιχνεύει τους πεζούς ακόμη και το βράδυ

Η Toyota αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα μεγάλο χαρτί της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οδηγικού συστήματος, υπό τη μορφή των αυτόνομων οχημάτων. Αυτό βέβαια δεν τη σταματά από το παρέχει διαρκώς νέους τρόπους εξυγίανσης των τωρινών μέσων μεταφοράς, δεδομένου του ότι ακόμη ζούμε σε ένα βενζινοκίνητο, μη-αυτόνομο, 2017. Σε μια ακόμη προσπάθεια της, η εταιρία προέβη στην ανακοίνωση της νέας γενιάς συστημάτων ασφαλείας, SafetySense (TSS), που θα δούμε σε επιλεγμένα μοντέλα εντός του 2018. Να σημειωθεί πως, όπως και η τωρινή γενιά του TSS, έτσι και ο διάδοχος της θα αποτελεί κομμάτι του standard εξοπλισμού και όχι κάποιο κοστοβόρο επιπρόσθετο.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του πιο “ολοκληρωμένου συστήματος ενεργητικής ασφάλειας στον κόσμο,” βρίσκουμε μια μίξη κάποιων ήδη υπαρχόντων tweaks, καθώς και μερικές ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες. Η ικανότητα του βελτιστοποιημένου υποσυστήματος ‘προ-σύγκρουσης’ αναγνωρίζει πλέον πεζούς ακόμη και τη νύχτα, επιτρέποντας μια πιο ομαλή και έγκαιρη ελάττωση ταχύτητας. Επιπροσθέτως, η ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας βελτιώνετε εξίσου, αφού ανιχνεύει καλύτερα τα άκρα του δρόμου, όπως κάνει και το υποσύστημα προσαρμοστικού ελέγχου ταχύτητας που έχει πλέον πρόσβαση σε ολόκληρο το φάσμα της ιπποδύναμης του οχήματος.

Στις νέες δυνατότητες προστίθεται η αναγνώριση πινακίδων (βλ. Road Sign Assist) με αυτές να κάνουν την εμφάνισή τους ψηφιακά στο dashboard ή σε κάποιο heads-up display, καθώς και ένα δεύτερο υποσύστημα διατήρησης λωρίδας, όπου σε συνδυασμό με τον προσαρμοστικό έλεγχο ταχύτητας, φέρουν υποστήριξη πηδαλιούχησης (δλδ. Αυτοματοποιημένου Ελέγχου του Τιμονιού).

Ακολουθεί βίντεο ανάλυσης: