Uber Hack: Κλεμμένα στοιχεία για 57 εκατομμύρια λογαριασμούς

Το κρατούσε κρυφό ο προηγούμενος CEO
23 Νοεμβρίου 2017 05:15
Uber Hack: Κλεμμένα στοιχεία για 57 εκατομμύρια λογαριασμούς

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με τα νέα που θέλουν τον πρώην CEO της εταιρίας Uber, Travis Kalanick να συγκάλυψε κλοπή προσωπικών στοιχείων 57 εκατομμυρίων χρηστών. Συγκεκριμένα ο νέος CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, με το που έλαβε τη σκυτάλη απο τον προκάτοχό του, ενημερώθηκε για το γεγονός και έσπευσε να ενημερώσει τις αρχές, καθώς και το κοινό. Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, είναι άκρως αντίθετος με την πολιτική που επικρατεί στην εταιρία ενώ σχεδιάζει να την αλλάξει ριζικά.

Στα της επίθεσης, άγνωστοι ηλεκτρονικοί εγκληματίες κατάφεραν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, διευθύνσεις email και τηλεφωνικούς αριθμούς για 57 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας με σκοπό να εκβιάσουν την εταιρία. Οι hackers ενημέρωσαν τον Kalanick αλλά και τους υπεύθυνους ασφαλείας της Uber, Joe Sullivan και Craig Clark, οι οποίοι αποφάσισαν να πληρώσουν τους εγκληματίες για να αποκρύψουν την αλήθεια από το κοινό και τις αρχές. Τα λύτρα έφτασαν το ποσό των 132 χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα την ολική διαγραφή των λάφυρων. Οι Sullivan και Clark απωθήθηκαν από την νέα διοίκηση λόγω της συμμετοχής τους στο σκάνδαλο.

Ο Khosrowshahi τονίζει πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την επίλυση του θέματος καθώς ο ίδιος ζήτησε βοήθεια από τον Matt Olsen, πρώην υπεύθυνο της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (National Counterterrorism Center).