Μεγάλα προβλήματα στα κέρδη της Foxconn

Η ύφεση οφείλεται στα iPhone X
16 Νοεμβρίου 2017 06:09
Μεγάλα προβλήματα στα κέρδη της Foxconn

Με την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του πρώτου τριμήνου της Foxconn, η εταιρία παρουσίασε και παραδέχτηκε φοβερή πτώση στα κέρδη της. Η εταιρία παρουσίασε κέρδη ύψους $700 εκατομμυρίων, κάτι που υποδεικνύει πτώση 39% από τα κέρδη του τελευταίου οικονομικού τριμήνου της περσινής χρονιάς στην οποία δήλωσε $1,09 δισεκατομμύρια.

Βάσει των στοιχείων της εταιρίας καθώς και φημών της τεχνολογικής κοινότητας, αυτή η μεγάλη πτώση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατασκευή των Apple iPhone X. Η Foxconn είναι η μόνη εταιρία η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή των κινητών συσκευών της Apple, κάτι που ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της.

Το iPhone X απαιτεί πολύ περίτεχνη κατασκευή καθώς και πολλά, ειδικής κατασκευής υλικά. Η Foxconn βρέθηκε ανίκανη να παράξει τις επιθυμητές μονάδες της συσκευής, κυρίως λόγω της μεγάλης έλλειψης εξαρτημάτων. Οι εταιρίες που μπορούν να κατασκευάσουν OLED panels είναι πολύ λίγες, ενώ η πλειοψηφία αυτών δυσκολεύτηκε να επιτύχει τις προδιαγραφές της Apple. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του φαύλου κύκλου είναι πως η αγορά θα δεχθεί μόνο 20 εκατομμύρια τεμάχια, νούμερο κατά πολύ μικρότερο από τα αρχικά σχέδια της εταιρίας.